Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam]Pomysł / plugin / skript / czary

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, jak pewno wiecie zakładam serwer RPG

Zakładałem wiele tematów z których czerpałem informacje o tym jaki serwer ma być, co lubicie czego itp

Pisałem o cziterach, z racji że wiem że ktoś podałby pomysł na ich blokadę

Śledziłem temat o dropie, wersji, trybie, działaniu serwera innych użytkowników

Śledziłem, czytałem oraz sporo kombinowałem aby serwer był jak najlepszy, stworzyłem serwer przyjazny dla oka, ciekawy, urozmaicony oraz na którym Vip oraz gracz nie różnią się od siebie zbytnio

Lecz napotkałem 1 problem, dzieciaki... Osobniki gatunku homo-sapiens które nie potrafią poprawnie napisać zdania w ich ojczystym języku, ktoś kto wpada w niekontrolowany szał po przegranej walce mimo że używał hacków, kogoś kto nie zna podstawowych wartości i tak dalej w wymienianiu

I tutaj moje pytanko, czy jest jakaś opcja aby połączyć Ankietę/ Jakieś magiczne coś z pytaniami i odpowiedziami z serwerem?

Ogólnie chcę zrobić coś takiego:

Gracz wchodzi na jakąś stronkę, odpowiada na pytania, jeżeli osiągnie wymagany % poprawnych odpowiedzi dostanie się do rejestracji na forum/stronę.

Następnie z forum może się zarejestrować na grę.

Jeżeli nie ma go na forum/stronie to rejestracja na serwerze nie będzie aktywna dla niego

#EDIT

Dla niekumatych albo jeżeli za ciężko wytłumaczone:

Mam stronę na niej pytania.

I aby gracz mógł zagrać musi przejść poprawnie test na stronie

Potem może wejść na serwer, w innym wypadku nie wejdzie

TEMAT

Opublikowano

taki system rejestracji będzie miał skuteczność na poziomie 30% co za tym idzie, zamiast 300graczy, będzie grało na Twoim serwerze 90graczy. Obczaj plugin chatcontrol, gramer czy jakiś inny, trzeba skonfigurować i pięknie poprawiają pisownie.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Nie chodzi mi tylko o ortografię, ale także o:

1. Cziterów. jeżeli nie będą mieli czystego dostępu jakieś 10/20% się znudzi tym i oleje serwer co daje plusa na moją korzyść
  2. Reklamy, nie będzie reklam bo nie będzie dostępu do serwera
  3. Dzieciaki, będzie regulamin do czytania, potem będzie kilka pytań odnośnie regulaminu, a wiadomo że starszy porządny gracz go przynajmniej przejrzy
  4. Ataki botów, dosłownie 100% bezpieczeństwa, bot nie wejdzie bez komendy /register a ta wykonywana jest poprzez konsolę podczas zdania testu

Więc plugin AntiBotowegówno albo Nocheatproszęweźaleniedziałam nie pomogą w 100%

A mi się nie chce siwieć w wieku 20lat, bo na to mam sporo czasu.

Tak więc wolę utrudnić wejście na serwer i mieć przynajmniej jakieś 40% mniej problemów

TEMAT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...