Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Regularne spadki FPS

GabekXCS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jak widać mam problem ze spadkami fps. Normalnie wyciągam 75-110 fps'ów, ale z racji tego, że mój monitor ma 60Hz, wpisałem komendę fps_max 60, żeby aż tak nie obciążać GPU, bo trochę tych pustych fps'ów jest. Problem tkwi w tym, że po jakimś czasie grania fps spadają czasem do 50, do 40, ale potrafią nawet spaść do 20-30. Nie wiem co jest tego przyczyną. Może przegrzanie GPU... może coś innego? Grając non stop na "stałych" 60-ciu fps'ach nie jestem w stanie grać przyzwoicie na tak małej ilości klatek ;c Zerknąłem dzisiaj do afterburnera, żeby sprawdzić temperaturę GPU. Na pulpicie wynosiła ~42C, w grze ~54C, a po spadku tyle samo, więc chyba przegrzanie odpada. Pomoże ktoś rozwiązać ten problem? ;c

Opublikowano

A ustawiales gs na low?

Jeśli odpowiadasz mi, bądź masz do mnie pytanie, oznacz mnie. Wtedy masz pewność, że Ci odpowiem.

7ltRHSP.png

Mentoruje w zarabianu przez internet: subsms, ppa, ppi, ppd, skracanie

Opublikowano

@premul

To nie wina komputera. Błąd sterownika, za mocne ustawienia graficzne lub uszkodzony sprzęt wewnętrzny.

Jeśli odpowiadasz mi, bądź masz do mnie pytanie, oznacz mnie. Wtedy masz pewność, że Ci odpowiem.

7ltRHSP.png

Opublikowano

@premul

To nie wina komputera. Błąd sterownika, za mocne ustawienia graficzne lub uszkodzony sprzęt wewnętrzny.

Może to być wina zasilacza który nie wyrabia na wyższych obrotach albo karta która się przegrzewa wiec jego sprzęt by się przydał by dowiedzieć się o co chodzi 

ewentualnie radze przeskanować kompa "adw cleaner'em"

Opublikowano

A ustawiales gs na low?

XXIXQZP.jpg

Podaj jaki masz komp

Procek: AMD FX-6300 (6 x 3,5GHz)

GPU: ATI Radeon HD 4670

Zasilacz: Chieftec 500W

RAM: 8GB DDR3 Kingston

Płyta główna: nie pamiętam (pudełko gdzieś mam schowane), w evereście mi nie chce pokazać jak się nazywa ;c

Ja bym sprawdził ramy 

Co masz na myśli?

Opublikowano

sprzęt z najwyższej półki to nie jest ale cs go powinien chodzić,przeskanuj kompa może masz jakiegoś wirusa który kopie bit coiny albo robi inne rzeczy obciążające kompa 

Opublikowano

sprzęt z najwyższej półki to nie jest ale cs go powinien chodzić,przeskanuj kompa może masz jakiegoś wirusa który kopie bit coiny albo robi inne rzeczy obciążające kompa 

Z tym kompem to sam do tego doszedłeś czy ktoś ci powiedział? :D (bez obrazy) Przecież napisałem, że wyciągam 75-110 fps, więc chyba wiadomo, że na tym sprzęcie chodzi...

@Edit

Zrobiłem skan AdwCleaner'em i pousuwałem te śmieci co tam mi wykryło. W avaście zrobiłem pełny skan i czysto, nic nie wykryło. Wieczorem przetestuje czy coś pomogło, ale szczerze mówiąc wątpię, bo zdaje mi się, że już wcześniej skanowałem kompa i było to samo. Także będzie jeszcze @Edit:)

Opublikowano

a probowales jakims malware removerem? malware robi straszny syf i miazge 

7ltRHSP.png

Opublikowano

Nie próbowałem. A co proponujesz? Pierwszy lepszy pobrać czy jakiś inny "specyfik" ?

Opublikowano

też tak miałem do czasu pomagało wywalenie nie potrzebnych zadań z menadżera zadań zrobiłem sobie ostanio formata to 100fps jest wcześniej miałem ledwo 60.

17687288966590777985.png

Opublikowano

Pobieram Malwarebytes AntiMalware. Wieczorem pogram trochę i zobaczę czy zadziała. Tak btw. to nwm czy te skany komputera avastem i AdwCleaner'em pomogły, bo wczoraj wieczorem steam świrował i nie miałem jak sprawdzić...

@Edit

Żadna z tych rzeczy nie pomogła. Spadki nadal występują.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...