Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak wybić serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Najłatwiejszym sposobem jest wynajęcie YouTube'ra z 2000 subskrypcji.

Opublikowano

Kupujesz reklamę u youtubera 3500+ i dodajesz prezentacje serwera na wszystkie możliwe forum :P

508w00.jpg  LICZĘ NA +

Piszesz coś do mnie dodaj @I'm_rudy

Opublikowano

Możesz tak jak zrobił mój kolega: Reklamować gdzie się da. Polecałbym także wrzucić reklamę na McLista i dodać wiadomość z linkiem do twojego AutoMessage.

Opublikowano

W sumie coś tam na YT paczałem jak jeden koleś wbijał na easyhc z dużym dropem i wyrzucał później koxy z ip reklamowanego serwera, mógłbyś też tego spróbować( mniejsze ryzyko bana na serwerze na którym się reklamujesz)

2x%20zakazana%20sygnatura.png

76561198266836735.png

Opublikowano

YT jak na razie jest największym centrum reklamowym. Ale do tego musisz mieć pieniądze, chyba że za vipa zlecisz reklame na kanale z 300 subskrypcjami. Dodaj serwer na listy, oraz blogi. Blog to również dobre centrum reklamowe.

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||­

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

­Jeśli serwer coś sobą reprezentuje prędzej czy później uda Ci się osiągnąć sukces. Osobiście polecam zapoznać się z tematem:

http://www.mpcforum.pl/topic/1339214-5-zasad-sukcesu-twojego-serwera-1/            Autorstwa @MrMagnus

Bez dobrego serwera nawet najlepsza reklama nie zadziała. 

Jeśli chodzi o promowanie to warto zacząć od wynajęcia jakiegoś dobrego grafika do zrobienia logo. Następnie zrób dobrą i schludną prezentacje w dziale publikacji. Oprócz tego facebook również jest dobrą opcją promowania. Dobrą opcją byłoby również zorganizowanie na serwerze konkursu z wartościowymi nagrodami (oczywiście adekwanymi do Twojego budżetu) który polegałby na zaproszeniu jakiejś ilości znajomych lub zrobienia reklamy. Sposobów jest serio dużo, wystarczy je wykorzystać ;) Ważne jest, abyś był cierpliwy, nie wybijesz serwera z dnia na dzień.

Opublikowano

Nie słuchaj nikogo, nie rób ankiet ani nic, po prostu twórz, idź z flow, stwórz taki serwer na jakim sam byś grał, jak się nie uda to spróbuj jeszcze raz, ale postara się coś zmienić i tak aż do skutku, a jak się poddasz to trudno, może innym razem. A Jak nie czujesz się w tym dobrze, to może tworzenie serwerów minecraft nie jest dla Ciebie. Zastanów się też nad powodem, czyli dlaczego to robisz, to bardzo ważne jeśli chcesz zrobić dobry serwer.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Reklamuj serwer na innych , większych i mniejszych, poszukaj jakiegos YouTubera mniejszego tak z 2k + subów , sam wybijałem serwer, nie potrzebowałem YouTubera do tego ale i tak na samych reklamach na innych serwerach , dawanie nagród za reklamowanie serwera przez graczy itd wybiłem serwer na poziom gdzie grało po 30 graczy :D. Powstawiaj reklamy serwera na różne fora.

Opublikowano

YouTube

Listy Minecraft'a

Reklamy na stronach osób związanych z youtube'm

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...