Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przytrzymywanie głośnika w subwooferze

Deroez

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam głośniki 2+1 firmy Creative oraz słuchawki firmy Tracer, które jak na moje potrzeby są za ciche. Z głośników rzadko korzystam ze względu na domowników. Z tyłu subwoofera mam wejście na głośniki, więc postanowiłem tam podłączyć słuchawki. Kiedy pod głosiłem subwoofer to grały o wiele głośniej. Tylko był jeden problem. Bass wydający się z subwoofera. Kombinowałem z pokrętłem od bassu, ale nic nie wychodziło, więc postanowiłem lekko wcisnąć głośnik od subwoofera - bass przestał się wydobywać. Także domową metodą (włożenie skarpetek pod subwoofer, które dociskają głośniczek) postanowiłem "wcisnąć" głośniczek od subwoofera. Słuchawki są głośne, z subwoofera nie wydobywa się bass. Wszystko fajnie, tyle że zastanawiam się czy nie jest to szkodliwe dla subwoofera. Także mam pytanie : Czy jeśli głośnik od subwoofera będzie lekko wciśnięty, to czy nic się nie stanie ?

258241432985440392180.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...