Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Buff po nacisnieciu itemka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc poszukuje questa jak na iMetinie chyba kazdy bedzie wiedzial oco w nim chodzi poprostu jak sie nacisnie na itemka to daje all buffy :O

8999514546913221016689.png

Opublikowano

Czesc poszukuje questa jak na iMetinie chyba kazdy bedzie wiedzial oco w nim chodzi poprostu jak sie nacisnie na itemka to daje all buffy :O

nie zrobisz questa ... ew na pc.send_effect(BIG_CRISTAL_BLUE) ALE BEZ bonusu i nie wiem  czy wy macie taką funkcję w game w silniku musisz zrobić w char_item dopisz sobie // nie mam kodu przed oczami to nie oceniać tyle co z pamięci 

Opublikowano

nonsens, przy użyciu buffa za pomocą itemu, oraz buffnięciu przez innego użytkownika otrzymujemy 2x bonus :)

Jak się umie zrobić to nie. ;)

Gość Lajk™
Opublikowano

tylko czy wtedy szamani nie będą zbędni ^^? Ja tam bym takich pierdoł nie robił na serwerze ;p

A jak nie ma szamana przy tobie to co ? :D

­

Opublikowano

A jak nie ma szamana przy tobie to co ? :D

­

To wtedy gra się samemu szamanem jak na niejednym serwerze.

...................\/...................

Opublikowano

To wtedy gra się samemu szamanem jak na niejednym serwerze.

racja ;>. To jest metin tu musi być buff :D a nie jakieś kurfa księgi na buffy ^^...

Opublikowano

Jak się umie zrobić to nie. ;)

jakie k***a 2 razy ? 

(w uproszczeniu można na wiele sposobów )

use item 

set flag(adsdsadasdas, get_time() + 60 sec)

use skill

if adsdsadasdas < get_time()

return 

to w uproszczeniu wielkie pierdol lamento ... 

Opublikowano

jakie k***a 2 razy ? 

(w uproszczeniu można na wiele sposobów )

use item 

set flag(adsdsadasdas, get_time() + 60 sec)

use skill

if adsdsadasdas < get_time()

return 

to w uproszczeniu wielkie pierdol lamento ... 

Mowa o nałożeniu bufów przez szamana oraz przez item. Wystarczy sprawdzić czy dane affecty są już aktywne na victim i return, remove, jak kto woli.

Opublikowano

Mowa o nałożeniu bufów przez szamana oraz przez item. Wystarczy sprawdzić czy dane affecty są już aktywne na victim i return, remove, jak kto woli.

nie wiem nie mam kodu przed oczami nie mam już nic na pc z metina xD do pracy chodzę. ;P tak odpaliłem pc i wbiłem zobaczyć co się dzieje :D a po za tym jak ćpałem to app. serwera mt2 robiłem i c***a z tego pamiętam 

Opublikowano

nie wiem nie mam kodu przed oczami nie mam już nic na pc z metina xD do pracy chodzę. ;P tak odpaliłem pc i wbiłem zobaczyć co się dzieje :D a po za tym jak ćpałem to app. serwera mt2 robiłem i c***a z tego pamiętam 

A Ty perma czasem nie dostałeś?

No i nie ukrywam że śmiechłem jak mnie propsowałeś w jakimś tam poście  xD

vlRm1nY.png

Opublikowano

Troche bez sensu ten post...

Jak chcesz już komuś udowodnić błąd to przynajmniej przejrzyj ten kod i to potwierdź. :P

1977114309277781373321.png

Protected by system-dev

GG: 28952858

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie polecam robić tego w ogole questem. Od tego jest juz game ;). A na Alucard jest taki system 

Dlaczego nie polecasz tego robić w ogóle questem?

Napisałem własną funkcję questową w game na podstawie buffowania i wywołuję ją przez event use w queście.

Co robię źle?

1977114309277781373321.png

Protected by system-dev

GG: 28952858

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...