Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobry komputer - mało fps

Bekisz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Na wstępie , mój komputer : 8 GB ram , windows 7 , procesor : Intel ® Core i5-4440 CPU @ 3.10GHz 3,10 GHz

64 bit , Intel ® HD Graphics 4600. No i nie jest to najsłabszy komputer , ale w np w CS;GO na średnich wyciąga mi max 50 fps , a chcę kupić GTA V to już się boje. Wie ktoś czym może to być spowodowane ? Dzięki.

Opublikowano

" Intel ® HD Graphics 4600" tym jest to spowodowane. Masz zintegrowana karte graficzna.

Legia Pogoń dwa pe#ały cały sezon się j#b#ły
Na centralnym, na peronie, wisi legia na kondo#ie.
Każdy kibic ze stolicy nosi ch#ja w odbytnicy...
Mamy tylko dwie ambicje j#bać legie i policje!

Opublikowano

Zaczekajcie! 

Widzicie, że jest zielony w sprawach pc. Najpierw mu wytłumaczcie żeby wg wiedział co kupuje i czy mu to potrzebne (wiem że trzeba kartę ale niech wie dlaczego). Zintegrowana oznacza połączona z procesorem, czyli karta graficzna jest wbudowana w procesor. Takiego rodzaju rozwiązanie jest często stosowane w komputerach biurowych. GPU (karta graficzna) połączona z CPU (procesorem) nie sprawdzi się w grach. Ten system używamy do wyświetlania pulpitu i drobnych programów i to nie zawsze. Twój pc spokojnie pociągnie GTA na wysokich ustawieniach, ale musisz dokupić oddzielne GPU (kartę graficzną). Teraz nasuwa się pytanie jaką kartę wybrać i czy decydujesz sie na zakup nowej czy może używanej. Ja osobiście bym ci polecił kupić używaną ale będącą jeszcze na gwarancji. Zapłacisz za nią mniej, a kupisz tak samo wydajną jednostkę. Jeżeli masz kasę to możesz kupić nową. Do gta wystarczy gtx 660 i spokojnie zagrasz na niej w większość gier w fullHD, a cena nie jest wysoka.

Pasowało by żeby pomyśleć też o zasilaczy, bo może się okazać że nie pociągnie on zestawu. Jeśli znasz model zasilacza to napisz albo chociaż jego moc, wtedy będzie można lepiej dobrać kartę graficzną do zestawu. Może być tak, że i zasilacz będzie musiał zostać wymieniony, a sądząc po tym co napisałeś pewnie to jakaś słaba jednostka. Pomyślcie nim napiszecie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...