Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wentylatorek zasuwa jak oszalały

Shaw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam dziwny problem ;)

Grałem sobie w grę, nagle ekran zniknął mimo że monitor miał zasilanie (czyli pewnie coś z grafiką się stało) słyszałem przez głośniki jak wyskoczył BlueScreen.

Odpalam na nowo komputer wszystko gra tak jak było ale wentylatorek od grafiki chodzi na pełnych obrotach mimo że nie jest w stresie a temperatura to jakieś 35 stopni. Nie wiem co się stało. Podczas grania w tę konkretną grę komputer nigdy się nie przegrzał. Podzespoły są wyczyszczone. Tylko ten wiatraczek od grafiki lata teraz na pełnej kur... No. Co może być przyczyną ? Sterowniki ? Bios?

Opublikowano

Nie do końca wiem czy mam złącze 3pin w płycie - bo jak dotąd speedfan nie wiele pomógł...

Opublikowano

SpeedFan- Configure-> zakładka Speeds Tak ? 

SpeedFan

MSI Afterburner

AMD Engine Catalyst 

Na żaden z tych programów wiatraczek nie reaguje

Opublikowano

Nie bardzo rozumiem w czym ma mi pomóc ss SpeedFan'a ustawiłem wszystko podobnie ale nic się nie dzieje- 0 reakcji

Może to też dość istotne a ja to pominąłem.

W momencie kiedy zgasnął ekran i wyskoczył BS wyłączyłem zasilacz bo poczułem lekki zapach spalenizny.

Bałem się że spaliłem kartę czy coś... Ale no wszystko działa prócz tego wiatra...przepraszam wentylatora.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...