Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Azrael & Złoty Azrael Odejmuje Bonusy Zamiast Dodawać.

GoldenCraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie, co jest nie tak? Pliki to Terenzo / 34k. Ma dodawać bonusy takie jak:

Pieczęć Azraelusia:

Bonusy:
- 35% Średnich Obrażeń
- 50% Szybkości Zaklęć
- 50% Szansy na Przeszywkę

Pieczęć Złotego Azraela:

Bonusy:
- 35% Obrażeń Umiejętności
- 50% Szybkości Zaklęć
- 50% Szansy na Krytyka

Zamiast dodawać owe bonusy nic nie dodaje a po odwołaniu odejmuje bonusy które są wypisane tutaj o te same wartości, pisało na Azraelach że niby dodają bonusy wtedy gdy siedzimy na katakumbach, ale jak zrobić tak jak reszta petów, czyli normalnie? :x

Quest: http://wklej.to/mEIQw

image.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngpixydejw , właśnie problem jest w tym że w item_proto jest zrobione praktycznie takie samo value itd.. co w innych petach i inne działają a te dwa nie, no nie wiem dziwne, na poczatku w opisie peta tzn. Azraela pisało że daje bonusy tylko na katakumbach, ale niestety w item_proto nie ma nic napisane o tym, jest napisane to samo co w innych tabelkach. :/

image.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngpixydejw , właśnie problem jest w tym że w item_proto jest zrobione praktycznie takie samo value itd.. co w innych petach i inne działają a te dwa nie, no nie wiem dziwne, na poczatku w opisie peta tzn. Azraela pisało że daje bonusy tylko na katakumbach, ale niestety w item_proto nie ma nic napisane o tym, jest napisane to samo co w innych tabelkach. :/

Bo tak jest na globalnym serwerze, a nie u Ciebie na serwerze., skąd też masz pewnie item_desc.

No zdziwiłbym się, jak by było napisane, nie bardzo rozumiem, nie nadaje Ci bonusów, a później Ci je odbiera? W jaki to sposób?

Opublikowano

­

W queście nie ma nic o katakumbach, a bonusy ustawiasz do pieczęci w item_proto.

Pierdolnięty chyba jesteś xD

Bonusy ustawiasz poprzez quest.

01156920831638570790.png­

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngpixydejw Gdy przywołuję Azraela nie nadaje mi wgl. bonusów ustawionych w bazie, a gdy odwołam Azraela zabiera mi bonusy, czyli robi bonusy które wypisałem na - zamiast robić je na zero i dodawać podczas przywołania a odwołania zabierać.

image.png

Opublikowano

­

Pierdolnięty chyba jesteś xD

Bonusy ustawiasz poprzez quest.

Nie wiesz o czym piszesz, i ludzie twojego pokroju mnie wkurwiają.

Zamiast doczytać, powiedzieć coś z sensem i na temat, próbujesz się pokazać się jako wszechwiedzący, i "co to nie ty".

@1361622928-U485574.pngpixydejw Gdy przywołuję Azraela nie nadaje mi wgl. bonusów ustawionych w bazie, a gdy odwołam Azraela zabiera mi bonusy, czyli robi bonusy które wypisałem na - zamiast robić je na zero i dodawać podczas przywołania a odwołania zabierać.

PW, coś poradzimy.

Opublikowano

zmień id tych dwóch petow na inne, ponieważ one od 34k+ działają tylko na katakumbach i dt z tego co pamiętam, możesz też usunąć id tych petów z source, czy tam game.

Opublikowano

@TM-r3acT Czy możesz mi przypomnieć jak zmienić ID tych petów? :P

Tzn. Po stronie clienta, chociaż w sumie po stronie serwera też możesz. :P

image.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngßϊηℓℓα∂єη Wiesz, wiem jak zmienić, chodzi mi o clienta głównie nie o samo vnum kolego, nie pamiętam czy oprócz ID coś jeszcze się zmieniało pamiętam że ikonki się przypisywało ale w petach pewnie jeszcze moba pod dane id się przypisywało.. Więc pytam. :x Zastanawiam się po chu* dajesz tak bezsensowne rady skoro każdy chyba wie że Vnum odpowiada za ID przedmiotu :x Możliwe że trzeba zmienić tylko ID Moba w mob_proto .

image.png

Opublikowano

Czy możesz mi przypomnieć jak zmienić ID tych petów?
Na prawdę bardzo niesprecyzowane pytanie. Bierzesz rozpakowujesz locale, szukasz item_proto, rozpakowujesz item_proto i masz tam takie coś jak vnum, zmieniasz i pakujesz wszystko po kolei
Opublikowano

@TM-r3acT Czy możesz mi przypomnieć jak zmienić ID tych petów? :P

Tzn. Po stronie clienta, chociaż w sumie po stronie serwera też możesz. :P

mob_proto client, sf i npc_list, następnie zmieniasz np. 34004 w przypadku Azraelusia na 34013(jeżeli te id nie jest używane)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...