Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zgaga

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, ostatnio coraz bardziej i coraz częściej męczy mnie zgaga, jest to strasznie irytujące... co może być tego przyczyną? Jak to szybko "zwalczyć"? 

Opublikowano

Kup najlepiej jakieś tabletki na zgagę. bo "domowe" sposoby gówno dają. Też męczyłem się z zgagą, dokuczała szczególnie w nocy.

W końcu kupiłem Rennie i po problemie. Możesz spróbować pić len, podobno też pomaga.

Jeśli zgaga bardzo często u ciebie występuje, to idź do lekarza. Możesz mieć chorobę przełyku która jest, lekko mówiąc, bardzo nieprzyjemna.

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Podobne Ciepło mleko pomaga, a nie zimne ;)

Jeżeli nie ustąpi, przychodnia i do swojego lekarza ;), chociaż nie liczyłaby na cuda bo ostatnio sama byłam, to debilka czasu dla mnie nie miała bo kawę dopijała (Ból brzucha), ścisnęła mi brzuch z dwa razy i stwierdziła że wyrostek. :)

Opublikowano

­Picie mleka, mimo że pomaga, to tylko chwilowo, ponieważ stymuluje żołądek do produkcji jeszcze większej ilości kwasu. Idź najlepiej z tym do lekarza.

Opublikowano

Hej, ostatnio coraz bardziej i coraz częściej męczy mnie zgaga, jest to strasznie irytujące... co może być tego przyczyną? Jak to szybko "zwalczyć"? 

Pewnie pijesz dużo smakowych i kolorowych napojów i jest kebaby itp. ogólnie rzecz mówiąc fast food'y -  jak ograniczysz spożycie tych rzeczy to zgaga nie będzie cie tak szybko męczyć. To samo tyczy się alkoholu...

Polecam zrobić łyżeczkę sody oczyszczonej w szklance wody i wypić :)

Opublikowano

Pewnie pijesz dużo smakowych i kolorowych napojów i jest kebaby itp. ogólnie rzecz mówiąc fast food'y -  jak ograniczysz spożycie tych rzeczy to zgaga nie będzie cie tak szybko męczyć. To samo tyczy się alkoholu...

Polecam zrobić łyżeczkę sody oczyszczonej w szklance wody i wypić :)

Co do napoi to się zgadza, piję sporo gazowanego i słodkiego ale co do fast foodów jadam ich strasznie mało i bardzo bardzo rzadko. Alkoholu nie tykam. 

Opublikowano

Refluksy już trochę mnie w życiu pomęczyły niestety. Przede wszystkim zwróć uwagę po jakich środkach spożywczych występuje u Ciebie zgaga. Ja przykładowo cierpię często po sokach cytrusowych. Jeśli chodzi o leczenie, to tabsy typu Rennie pomagają jedynie doraźnie. Jeśli zgaga występuje często, to warto by było zastanowić się nad leczeniem. Osobiście dorwałam się do leku o nazwie Contracid i od jutra będę stosować. Podobno pomaga na dłuższy czas. No i może zbadaj się. Jakaś gastroskopia by się przydała, tak jak sugerował ktoś wyżej :)

#don't care

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...