Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem] Problem z odpaleniem serwera - java virtual machine

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam VPS'a na którym mam odpalone 2 serwery do minecraft i chciałem też trzeci odpalić lecz bardzo dziwny error

Error occurred during initialization of VM

Could not reserve enough space for object heap

Error: Could not create the Java Virtual Machine.

Error: A fatal exception has occurred. Program will exit.

Parametry mojego vps'a:
procesor: 2x 2.5Ghz

RAM: 3072 MB

dysk HDD: 30GB
Vswap: 512 MB

OpenVZ Wirtualizacja

Kolega mi też mówił że to może być spowodowane że jest za mało ramu lecz każdy serwer uruchomiłem z 256 MB ram jeden tylko z 300 MB ram i chcę trzeci też odpalić z 256 MB ram

A jak wpiszę komendę: free -m (w putty) to pisze mi że mam wolne 1600 MB RAM

Dodam też zdjęcie z mojego putty wyświetle tam RAM i ten komunikat

tą komendą odpalam serwer: screen -S s6 java -Xmx256M -Xms256M -jar spigot.jar (s6 to nazwa folderu w którym mam serwer)

Na VPS' mam: linux debian

na kolor zielony zaznacze RAM
a na kolor czerwony komunikat

Za pomoc będę wdzięczny!

post-1361310-0-15275200-1430753679.png

Wstawił bym sobie sygnaturkę, ale nie pozwala mi na to forum, ponieważ gdy próbuję to zrobić, dostaję słynny komunikat od cloudflare "Getway timed out". :/

Opublikowano

Oznacza to tyle że java nie może zrobić wirtualnej maszyny. Powodem może być np, przypisanie dla javy mniej ramu niż potrzebuje. na czym stawiasz serwer?

@EDIT: linux hmm... zakładam że maszyna posiada potrzebną ilość ram, ale dla javy masz przypisane go za mało. Nie znam się dobrze na linuxie więc ci w tym nie pomoge, ale możesz poszukać w google jak przypisać więcej ram dla wirtualnej maszyny java ;)

Aby ci po krótce wyjaśnić. Java to jest "program". program potrzebuje ramu. Ram zazwyczaj się przypisuje do każdego programu. domyślnie jest to jakaś ilość, a program przy instalacji robi to automatycznie. natomiast tobie potrzebna jest większa ilość dlatego musisz pobawic sie w ustawieniach javy

Opublikowano

Tak

Wstawił bym sobie sygnaturkę, ale nie pozwala mi na to forum, ponieważ gdy próbuję to zrobić, dostaję słynny komunikat od cloudflare "Getway timed out". :/

Opublikowano

Tak

Więc spierdz**laj stamtąd jak najszybciej ;)

Ten błąd jest spowodowany niepoprawną konfiguracją OpenVZ (chyba nie na wszystkich maszynach mają złą bo niektórym u nich java działa, mi kiedyś nie działała, Tobie teraz też nie).

http://unix.stackexchange.com/questions/109653/java-could-not-reserve-enough-space-for-object-heap-even-though-there-is-enoug

http://www.r00t.gr/openvz-vps-and-java-error-and-how-to-fix-it/

(sam nie naprawisz - oni muszą coś tam przestawić w configu hypervisora)

Oczywiście zgłaszałem wtedy błąd na helpdesk, ale oni zarzucili mi linkiem do tuturiala instalacji Javy xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...