Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakieś porady do gry w Goldzie I

Bondzowi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wbiłem gold 1 grając samemu, teraz gram z platynami i nie daje sobie rady, nawet 1 na 1 na lini mam problemy mozecie mi cos poradzic co starac się robic itp?

Opublikowano

Zależy Na jakiej linji grasz :) jak Top to starać się przefarmić 2 osobe + overexperince np. jak gra czymś agresywnym np. riven to picknij coś safe np. sion lub jakiegos innego tanka. Jesli picknie sos safe to wez coś czym mozesz roamować np. Irelia.

Grajac na jungli robić przewagę wizji dragonów/ganków :) counterjungle itp.

Grajac na midzie to grajac ahri/zedem assassinami roznymi assassnami to roam i robić przewage wizji itp :)

Bot czyli mója najlepsza linja :) to jak masz agresywnego supporta to ustal z nim jak chcesz grac jak safe to safe a jak pickniesz cos co jest dobre w early to staraj sie zdomiowac linje tak aby enemy adc nie mogl nic zrobic np. grajac na vayne

Opublikowano

Grać postaciami, którymi naprawdę dobrze umiesz grać. Ja na poziomie platyny mainuję dwie linie i zawsze jedną z tych dostane, więc też polecam. 

Duży champion pool, dbanie o wizję itditd. No i granie. To najważniejsze. I polecam się nie denerwować, a grać dla zabawy - wtedy idzie lepiej xp. 

Opublikowano

WW porady nic nie dadzą jeżeli ktoś (oczywiście z twojej drużyny) pickuje teemo na topa/supp for real ? 
Nie wiem ale ja mam takiego pecha to teamów. Jak nie trool, to afk, jak nie afk to feeder który idzie 8 lv na enemy który ma lv up miałem serie do plat i w ostatnim meczu miałem gościa który napisał, że przegra mi mecz tylko dla tego, że jestem Polakiem i że nie da mi wejść do platyny. Także zwątpiłem w soloq.
Nie chce wykrakać ale będziesz miał tak, że zaczniesz przegrywać mecze, spadnie Ci mmr oraz będzie Ci dobierało kompletnych idiotów do drużyny . 
Moja rada, graj tylko późnym wieczorem kiedy wszystkie dzieci śpią. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...