Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Coś autorskiego na serwerze pvp ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ma ktoś jakiś pomysł na coś autorskiego na serwerze pvp? Może jakiś ciekawy rozbudowany system rang?

Opublikowano

­Hmm...

Ja mam kilka propozycji:

* Aby od 2000 punktów, można było zakładać gildię :)

* Losowe walki.

* Dopracowane mapy bitewne. :)

Opublikowano

­Hmm...

Ja mam kilka propozycji:

* Aby od 2000 punktów, można było zakładać gildię :)

* Losowe walki.

* Dopracowane mapy bitewne. :)

@MarekPL1 A od zabicia dostawało by się 1 punkt tak ?

Albo np. Za zabicie 1 punk a za śmierć -3, ale w takim układzie nie od 2000, ale przykładowo od 500 ;)

­

Opublikowano

Więc tak..

- możliwość zakładania gildii od danej ilości pkt

- kupowanie enchantow poprzez tabliczkę

- $$ i pkt za zabicie gracza

- mapki z bossami (tak jak @up)

- piękne mapki

- xvsx, chestpvp itp

6770714055827651007269.jpeg
Opublikowano

• Dodanie atrybutów do ekwipunku tzn. szybkość poruszania się, ilość życia, atak,

dodanie run np. na 10 minut dodających bonusy,

koxy z nowymi efektami po zjedzeniu,

gracze podzieleni są w przedziały punktowe, a każdy przedział używa określonego ekwipunku.

Opublikowano
  • Efekty broni tak jak @Mavai.
  • Specjalny ekwipunek za prawdziwe pieniądze
  • 2 frakcje na serwerze typu blue red po rejestracji można wybrać frakcje
  • Zamki frakcji
  • Enchanty kupowane za monety w grze.
  • Klatka pvp albo 1vs1

Autorski texturepack który zmienia CommandBlock na jakiś blok

magiczny i gdy na niego wejdziesz to np. Masz jakieś buffa, healla itp

50>100>150>200>250>300>350>400>450>500

Opublikowano

Może być też troszke trudniejszy serwer pvp. Jeszcze takiego nie spotkałem. Chodzi o to że np koxa można jeść co 2 min a refila co 30 sek :D

Opublikowano

Myślę, że dobrym pomysłem byłoby nieregenerowanie się życia, tylko gracz będzie musiał szukać bandaży (papier), który będzie odnawiał 2 serduszka a zakładanie będzie trwało 30 sekund.­

Opublikowano

Dodaj jakieś skrypty, bo skrypty som najleprze, bo rzerzajom mnjej ramu i wgl. sama moderacja mpcg... je pisze, przykladowo @Blezur, ktory jest mentorem tego dzialu.

@AntyBlezur: zawsze sie znajdzie cos fajnego ;) przykladowo statystyki nie rob globalne od poczatku serwera, tylko pobieraj dane przykladowo z przeciagu ostatniego tygodnia. Wtedy do kosza ida wszystkie te nowe edycje, a kazdy gracz, ktory nie gra od poczatku ma szanse zostac najlepszym. ;)

#AntyBlezur

Opublikowano

Dodaj plugin (najlepiej autorski) by co 100 zabić dostawalibyśmy 1 hp. Po zginięciu serduszka wracałyby do początkowego stanu. ­Krew z graczy to fajny bajer (plugin Blood). 

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||­

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

A może pomyślał ktoś o tym żeby z gracza zabitego dropił exp? Tego jeszcze NIGDZIE nie widziałem i to byłoby ciekawe a nie ciągle to samo.

2x%20zakazana%20sygnatura.png

76561198266836735.png

Opublikowano

A więc tak...

Za zabijanie dostajesz diamenty (5) i za diamenty możesz kupować punkty i kupować itemy..

Za punkty (5000) możesz zrobić gildie a aby dodać członka musisz dać 100 punktów...

508w00.jpg  LICZĘ NA +

Piszesz coś do mnie dodaj @I'm_rudy

Opublikowano

Kilka moich pomysłów. (Nie czytałem powyższych postów, a więc jeśli się co powtarza to sorry)

1. Rangi za, ilość killi.

2. Nowe bronie z efektami.

3. Większa ilość serduszek.

4. Drop monet za zabicie gracze, i możliwość wymienienia ich na jakieś przedmioty.

5. Ranking graczy, na tabie.

6. Klany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...