Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Białe plamki

SzejmoPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio grając w cs zuważyłem że czasami pojawiają sie małe plamki np na ścianie tak na chwile i znikają jakby migały podczas grania! O co może chodzić?

Opublikowano

Wina karty graficznej/monitora. Podmien monitor jak masz inny i zobacz.

Wspinając się w górę bądź miły dla innych, bo możesz ich spotkać spadając w dół.

Opublikowano

Zintegrowana karta graficzna? Jak tak, to z pewnością wina matrycy.

Wspinając się w górę bądź miły dla innych, bo możesz ich spotkać spadając w dół.

Opublikowano

Jest to karta zintegrowana.

Wina matrycy :)

Zrobiłem to tak że zawsze w ustawieniach Nvidi był wybór automatyczny zmieniłem na Karta Nvidia największej wydajności i mam o wiele więcej fps tylko te plamki które tak bardzo nie przeszkadzają ale są. Czasami jest też mega lag i pisze że sterownik przestał działać a aktułalizowałem je! Da sie coś zrobic?
Opublikowano

Zrobiłem to tak że zawsze w ustawieniach Nvidi był wybór automatyczny zmieniłem na Karta Nvidia największej wydajności i mam o wiele więcej fps tylko te plamki które tak bardzo nie przeszkadzają ale są. Czasami jest też mega lag i pisze że sterownik przestał działać a aktułalizowałem je! Da sie coś zrobic?

Sprawdź temperatury w trakcie gry.

Opublikowano

GPU-Z, CPUID,  ale to zależy czy karta ma sensory do odczytu temperatury. 

Opublikowano

Temperatura podczas gry to max 66 stopni a na pulpice bez gry 55 stopni

GPU-Z, ale to zależy czy karta ma sensory do odczytu temperatury.

Temperatura podczas gry to max 66 stopni a na pulpice bez gry 55 stopni
Opublikowano

Jak długo to sprawdzałeś?

5/6 minut ale raczej temperatura się nie zmieniała i było to na deathmatchu. Mam dłużej sprawdzić ?

Opublikowano

To zależy, osobiście sprawdziłbym tak ~30 min.

Opublikowano

To zależy, osobiście sprawdziłbym tak ~30 min.

Według mnie już starczy więc tak przed włączeniem 55 stopni w grze od 67 do 73 stopni celsujsza a po wyączeniu spadła do 54 stopni :)

Opublikowano

Wydaje mi się, (o ile nie podkręcałeś nic) że karta jest uszkodzona. Według mnie się przegrzewa  

Spróbuj wymienić pastę na grafice, przeczyścić laptop.

Mam nadzieję, że jesteś pewnie że to nie wina matrycy.

Sprawdź czy masz gwarancje :D

Opublikowano

Wydaje mi się, (o ile nie podkręcałeś nic) że karta jest uszkodzona. Według mnie się przegrzewa  

Spróbuj wymienić pastę na grafice, przeczyścić laptop.

Mam nadzieję, że jesteś pewnie że to nie wina matrycy.

Sprawdź czy masz gwarancje :D

Nie nie podkręcałem a co dopiero w laptopie. Zobacze co zrobić i wyczyszcze kompa. Dzięki za pomoc :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...