Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] RPG na 1.7 czy 1.8?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jako że mam sporo czasu i umiem pisać pluginy to postanowiłem stworzyć serwer minecraft - RPG. Proszę was o opinię czy lepiej zrobić go na 1.7 czy na 1.8? Osobiście myślę nad 1.8 bo doszły nowe bloki i drzwi i płotki i w ogóle można by coś fajnego z tego zrobić...

Wszystkie komentarze typu ,, Kolejny twój projekt który nie wypali'' bd zgłaszane i ,,nagradzane'' !

Opublikowano

­Prawda. Minecraft 1.8 jest w nim bardzo duużo dochodzących funkcji. Przykładowo: TexturPack w 3D. ;)

Opublikowano

Według mnie serwer RPG tylko na 1.8. dużo ciekawych rozwiązań Mojang wprowadził w tej wersji. Musisz tylko je umieć wykorzystać. Z dobrym texture packiem na prawdę efekty mogą wyjść niesamowite ;)­

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||­

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

jestem za 1.8 ciekawy tablist tytuły nowe bloki i jeszcze kilka ciekawych rzeczy. Trzeba iść do przodu  a nie cofać się na starsze wersje. 

Opublikowano

Tym razem wersja 1.8 byłaby najlepsza do zrobienia serwera RPG pod względem nowości i innych ciekawych bajerów. ;)

Co do wersji 1.7, to możesz sobie ją odpuścić, bo niezbyt się opłaca. 

Opublikowano

­Postawiłbym na 1.8 z powodu przede wszystkim z powodu poprawionych bugów, większym wyborem itemów.

Co do fabuły: znajdź jakiś zakopany kamień, albo coś w tym stylu. ;)

sygnatura.png

Opublikowano

NA 1.8 jest o wiele więcej bugów niż na 1.7.*. 

Polecam ze swojej strony 1.7

Polecam tylko i wyłacznie 1.7 poniewaz PvP jest lepsze co jest główna atrakcja w RPG ;-)

w 1.8 naprawili setki bugów...

pvp się praqwie nie zmieniło, a pvp jest najmniej-ważną rzeczą na serwerze RPG....

Bo i tak każdy dobry server RPG ma własny system, z czarami itd. A liczy się fabuła i gameplay.

1.8 ma znacznie więcej przydatnych możliwości które można wykorzystać na RPG, jak armorstandy, można z nimi WSZYSTKO.

1.7 jest ograniczone, wolniejsze, zbugowane, i więcej..

Przestańcie być w końcu zacofani i ograniczać innych, bo 70% debili dalej tworzy na 1.7, to pozostali muszą się dostosować by mieć graczy.

Ograniczacie wszystkich, nie tylko siebie, jakąś starą nic nie wartą wersją, bo wam skryptów nie zaktualizowali...

1438614356923701010629.png

Opublikowano

Szczerze? Dla mnie to obojętne, ale szczerze powiedziawszy stawiałabym na 1.8, gdyż ta wersja jest o wiele lepiej zoptymalizowana. Co do PvP-użytkownicy up się mylą. Dlaczego? Ponieważ między pvp na 1.7 a pvp na 1.8 nie ma praktycznie żadnej różnicy.

Podsumowując:

Wybrałabym wersję 1.8

6770714055827651007269.jpeg
Opublikowano

Wybieram wersje 1.8 jest tam więcej dodatków typu rpg i mniej tych citów! xD

508w00.jpg  LICZĘ NA +

Piszesz coś do mnie dodaj @I'm_rudy

Opublikowano

Poczekaj na 1.9 oraz sponge.

Wersja 1.9 wprowadzi wiele poprawek w walce.

Zostaną wyeliminowane znane im bugi

Mają być drobne poprawki graficzne

Dodadzą coś w stylu ścieżek

w Wersji 2.0 zmodyfikują jeszcze bardziej grafikę, dodadzą kolejne elementy, poprawią działanie gry, usprawnia minecraft realms, oraz drobne poprawki walki zgłaszane po wyjściu 1.9 przez graczy.

Ps.Jeżeli masz wybrać miedzy 1.7 a 1.8 to bierz 1.7 - 1.8 zepsuta walka, bugi, mało osób zmienia ustawienia graficzne, co jest spowodowane spadkiem FPS.

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

Serwer MMORPG nie wypali  Minecraft to klocki lego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...