Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kto by zagrał na takim typie serwera?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym się dowiedzieć ile osób by chciało zagrać na serwerze Gildie + MODY nie spotkałem jeszcze takiego serwera ( może są ja nie spotkałem) a myślę ze pomysł ciekawy ( takie sprawy jak autorskie lanuchery itp to standard) co sądzicie o takim serwerze ( Tylko uzasadniajcie a nie " nie bo nie " ) :D z góry dzięki ! :)

lz5mfZn.png

Opublikowano

Chętnie bym Ci pomógł w ogarnianiu serwera. Jeśli zaczniesz go robić to załatw sobie dobrą paczkę modów ;P

Pozdrowienia od MotoR'a  ;)

Opublikowano

Ja posiadałem takowy serwer i powiem Ci że opłaca się coś takiego zrobić. Grało u mnie 70-100 osób dziennie, ale miałem coraz mniej czasu i go wyłączyłem

Opublikowano

­No jeśli pomysł wypali, serwer będzie ciekawy. To why not, why not? :P Chętnie zagram ^_^

Opublikowano

Wszyscy się deklarują, a gdy przyjdzie co do czego będzie 5 osób na serwerze. Pomysł może i jest dobry, ale nie przyciągnie graczy z powodu konieczności instalacji dodatkowych rzeczy, żeby zagrać na serwerze, jak i konieczności nauczenia się wykorzystywania modów. 
Sam na takim serwerze był zagrał o ile modyfikacje byłyby techniczne. 

Opublikowano

​Pomysł na serwer w samym sobie dobry, lecz musisz sie liczyć z tym, że bez dobrej maszyny się nie obejdzie. Jeśli włożyłbyś tam dużo autorskich rozwiązań, to chętnie zagrałbym ;)­

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||­

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

­Zagrałbym, ale przydałoby się trochę nowatorskich rozwiązań i autorskich wtyczek. Modyfikacje muszą być zgrane, aby nie pobierały całego przypisanego ramu. ;)

sygnatura.png

Opublikowano

Dzięki za opinię poczekam jeszcze na kilka odpowiedzi i wtedy zobaczę co z tego wyjdzie ! :D

lz5mfZn.png

Opublikowano

Jeżeli serwer będzie ciekawy i będziesz miał na niego dużo planów do zrealizowania, to myślę, że serwer się jakoś wybiję na prostą drogę i zdobędzie graczy. 

Zadbaj również o dobrą reklamę dla serwera, bo to również jest ważne. 

Opublikowano

Bardzo ciekawy pomysł. Troszkę trzeba włożyć pracy i czasu w to ale jak się uda to serwer będzie unikatowy bo nie widziałem jeszcze gildi+mody

Opublikowano

Jeżeli nie spotkałeś takiego serwera to masakra, wiele jest takich serwerów z paczkami technic, hexxit, yogbox, itp. tylko nie na polskim rynku :)

Jak wyjdzie serwer z paczką hexxita to zagram ;p

Opublikowano

F5 

lz5mfZn.png

Opublikowano

f5

lz5mfZn.png

Opublikowano

Nie nie zapomnij o dobrej reklamie serwera jeżeli będziesz liczył na tych 10 graczy co na początku przyjdzie to sie przeliczysz 

..

Ja bym zagrał jeżeli dobry mod będzie przyciągający .

273311426008082588388.png

Opublikowano

Zagrał bym, jeżeli serwer byłby dopracowany, nie występowały by błędy, oraz jeżeli przy serwerze pracowała doświadczona ekipa.

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

f5

lz5mfZn.png

Opublikowano

Ciekawy pomysł, tylko wiesz, że to tego jest bardzo dobra maszyna potrzebna? Mody + pluginy = dużo lagów

Opublikowano

Ciekawy pomysł, tylko wiesz, że to tego jest bardzo dobra maszyna potrzebna? Mody + pluginy = dużo lagów

4 GB ramu na pewno nie wystarczy na paczkę modów. Minimum 16GB, polecam kupić pod taki serwer jakiegoś VPSa niż tłoczyć się na maszynach hostingowych

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...