Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem

MaQwin

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Ostatnio coś pobrałem na komputer i zainstalowały mi się jakieś dziwne chińskie programy, których nie mam pojęcia jak mogę usunąć. Przez to przeglądarka Chrome zaczęła mi strasznie szwankować.. Przy otwieraniu przeglądarki pokazuje mi się jakaś chińska strona hoa123.com czy jakoś tak... Prosze pomóżcie.. ( a jeśli to zły dział to przepraszam )

Daję poniżej SS jak to wygląda...

bez-tytulu.jpg

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@MatrixXHardcore

Wykonałem tego FIX'a programem FRST, lecz dalej programów nie pokazuje mi nawet w " Odinstaluj programy ". Zakończyć procesu również nie moge, możesz mi wytłumaczyć jak mam włączyć tryb awaryjny w windows 8 ?

Raczej jest tak że po nagłym wyłączeniu się komputera tak jest że wybiera się opcje ale nie jest to bezpieczne bo to jest złamanie zasad BHP i może dojśc do uszkodzenia komputera.Jak normalnie uruchamiasz to kliknij kilka razy ENTER to może wtedy się otworzy.

Nie musisz tego robić natychmiast w awaryjnym tylko że możesz uruchomić normalnie i w start/uruchom/msconfig ustawić na diagnostyczne (tylko usługi systemowe) nie mają być WSZYSTKIE USŁUGI.

Opublikowano

Dodam iż, znalazłem chyba programy które się wdarły, lecz mam problem z usunięciem ich folderów, bądź zamknięcie procesów tych programów ? Co robić? Format aktualnie nie wchodzi w rolę.. Potrzeba mi tylko ten syf z komputera usunąć! Proszę o pomoc, jeśli będzie potrzeba, wykonam logi które zaproponował mi @MatrixXHardcore 

bez-tytulu.jpg

Opublikowano

Uruchom system w trybie awaryjnym z dostępem do sieci, zapodaj Malwarebytes Antimalware i przeskanuj system. Możesz też spróbować ręcznie wywalić podejrzany soft poprzez dodaj/usuń programy. Po restarcie sprawdź, czy syf nadal siedzi w procesach.

I am the god, the chaos and destruction
Behold the powers of my wrath

Opublikowano

Odinstaluj programy firmy "Baidu" oraz YAC (Yet Another Cleaner).

Pobierz FIX i umieść go w folderze z FRST,uruchom FRST i kliknij FIX

Download: http://www.speedyshare.com/ZKxaX/fix.txt

Skan: https://www.virustotal.com/pl/file/6559e8d6baa9aca35c5a1d727d3f976f3ea8af2cf5bfbdee7aaf10a0241de0d2/analysis/1430749179/

Jeśli by były problemy to uruchom komputer w trybie awaryjnym z opcją sieci i pobierz jakiegoś porządnego antywirusa.

Następnym razem nie pobieraj unlockerów a tym bardziej YAC'a który jest mało zaufanym programem niby antywirusem (co jest nieprawdą).

Jeśli to PC'et który nie ma programów jako sterowniki to w start/uruchom/msconfig ustaw go na uruchamianie diagnostyczne.

Opublikowano

@MatrixXHardcore

Problem jest w tym, że jak próbuje to odinstalować to jest błąd, odmowa dostępu, a jestem zalogowany na koncie administratora..

+ dodam, iż jest to laptop, posiadam Antivrusa Notd32 i spisuje się według mnie świetnie.

Opublikowano

@MatrixXHardcore

Wykonałem tego FIX'a programem FRST, lecz dalej programów nie pokazuje mi nawet w " Odinstaluj programy ". Zakończyć procesu również nie moge, możesz mi wytłumaczyć jak mam włączyć tryb awaryjny w windows 8 ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...