Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Płatna rejestracja

Płatna rjestracja twoja opinia  

11 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy rejestracja ma być płatna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Zanim oddasz głos, przeczytaj wszystko poniżej!

Od jakiegoś czasu, a konkretnie dłuższego kilka lat nie ma nigdzie serwera na którym procent hakerów i oszustów byłby mały jak kiedyś.

Wszędzie panoszą się dzieciaki z skryptami, huzuni czy nodusem.

Od bardzo dawna status oszustów na serwerach wzrasta, ostatnio w zastraszającym tempie.

Kiedyś na serwerze 20osobowym było najwięcej 2oszustów, którzy i tak mało kiedy używali swoich hacków

Dziś na serwerze 20osobowym 15graczy ma hacki, z czego używa ich średnio co 30sekund

Wszystkie serwery z minimalnie 2miesięcznym stażem maja pokaźną liczbę zbanowanych osób za hacki, a jeszcze większa jest na serwerze.

Ale jak się przed nimi chronić?

Plugin na anty latanie, no ok zainstalowany... Poczekamy 2tyg i już ktoś go złamał i może latać

Plugin na reklamy, ok wszystko ładnie, ale ktoś uparty zareklamuje serwer tak czy siak

Plugin na killAure no nic tutaj tak samo, cały czas ktoś obejdzie nasz system

Tak więc co zrobić?

Zamknąć serwer White-Listą?

Nie, bo ograniczamy uczciwych graczy, nawet jeżeli jest ich mało.

Włączyć dziesiątki pluginów skryptów na zabezpieczenie, ok zadziałało nie ma reklam od miesiąca, ale ping jest 200+

Banować oszusta? Tak, ale zbanuj go a wejdzie pod innym nickiem a czasami nawet jakby się rozmnożył...

Więc wpadłem na pewien pomysł, płatna rejestracja.

Ilu z was włącza hacki po kupnie Vipa na serwerze z White-Listą?

Mało prawda?

Tak więc jeżeli gracz na start zapłaci najmniejszą kwotę jaka jest możliwa, 1.23zł dzisiaj chyba

Oraz wyłączymy darmową rejestrację to każdy pomyśli czy włączyć hacka.

No ok, za pierwszym razem na pewno ktoś zobaczy czy dostanie bana, ok dostanie go jedna dwie osoby i koniec.

Reszta się wystraszy

Lecz jest problem z uczciwymi graczami, także muszą płacić a nie każdy ma kasę na już, ale ogólnie aby wpłacać na serwer.

Dlatego mam także pomysł "Poleć Gracza"

Czyli gracz który już jest na serwerze może polecić innego, który za darmo zostanie zarejestrowany, ale dodaje to szansę hackerom.

Mają znów darmowy i wolny dostęp do serwera.

Dlatego jeżeli ktoś zostanie polecony dostanie także opiekuna na określony czas, admina który będzie za nim chodził i sprawdzał co robi gracz.

Dodatkowo, polecona osoba przejdzie przez głosowanie Adminów, każdy Administrator odda głos czy pozwolić mu dołączyć do serwer za darmo czy raczej niech zbiera kasę

TEMAT

Opublikowano

­Ale po co wydawać 1.23zł na serwer który nie jest zbyt popularny i nikt tam nie gra?

Bez sens ;)

Opublikowano

Pomysł się nie sprawdzi bo mało kto będzie chciał zapłacić nawet tę złotówkę, tylko po to żeby zobaczyć serwer. Jeżeli takie coś chcesz wprowadzić to zrób tak, żeby użytkownicy premium wchodzili za darmo.

Opublikowano

-.-

Nie napisałem że jest to aktywny serwer, jest on w trakcie tworzenia, popularny mam nadzieję że jest, bo jednak sporo osób opowiedziało się że wejdzie nawet zobaczy

Pytanie jest czy pomysł wypali, aby ograniczyć oszustów

Premium ma już wolny dostęp + kilka dodatków na start za to

TEMAT

Opublikowano

@3up Zgadzam się,nie grałem w minecrafta (na multi) od ponad roku więc nie wiem jak jest z cheaterami.

Według mnie powinno się dać wersje np: 1.7.3 beta (na której gram sobie solo) na której raczej będzie mniej cheatów (a chciałbym pograć na takim serwerze oldschoolowym) ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...