Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

mam pytanie czy ktoś ma pomysł jak pobrać listę graczy na aktualnym serwerze (Metin2)?

Lub jak przechwycić czat (Metin2) ?

Chodzi mi o nazwę gracza czy z czatu czy z listy graczy.

Samo przechwytywanie czatu by mi wystarczyło , resztę bym już przefiltrował.

Kod lub pomysł mile widziany w Delphi ale z innych języków jakoś sobie przetłumaczę ;)

Dzięki z góry, proszę o pomoc ;)

Just MPC forum user.

Opublikowano

pobaw się w ce szukając nicków i wiadomości na chacie jako typ "Array of Texts", może znajdziesz coś ciekawego, nicki graczy powinny być na sto pro. Co do chatu MakeMeHappy podał ci bardzo interesujący artykuł, zalecam się z nim zapoznać ;] Nawet jeśli to w Metinie działać nie będzie, to przyda się w przyszłości

Moi drodzy, bo najważniejsze w kochaniu zwłok jest to, że nie marudzą.

Opublikowano

No ale jak znaleźć ten adres , a raczej adresy ? Może jednak będzie łatwiej zdobyć listę graczy ?

Just MPC forum user.

Opublikowano

da się tylko wyczytać listę graczy która jest blisko ciebie bo gra nie spawnuje ci wszystkiego na raz.

Chat jest łatwiej zrobić odpal cheat engine i zaznacz Valute type : text znajdź Tekst pierwszej lini i niech dodaje text do listy

Opublikowano

Bawiłem się tak przepisałem słowo w słowo ( z nickiem , dwukropkiem i wiadomością ) ale nie zauważyłem nic szczególnego. Zauważyłem tylko że adres czatu zaczyna się od 3E.

Opublikowano

Ten @up to mój post , nie zalogowałem się -.-"

// edit

Tu screen z czatu i z CE :

upittt.jpg

... oraz tekst z czatu (przepisywałem) :

TurboMashet : kupie Boga +7 z kd defa +3 SZEPT

TurboMashet : kupie Boga +7 z kd defa +3 SZEPT ch4

TurboMashet : kupie Boga +7 z kd defa +3 SZEPT ch4

Karkarrow : moze jakis lv 61+ wbic do v1 ??? potrzeboje pomocy z gosciem z jinio plx

Just MPC forum user.

Opublikowano

no i masz wszystko co ci potrzebne

zrób listbox czy jak się nazywa w Delphi i niech dodaje wartość z adressu 3e0e0078 bo jak mi sie wydaje jest to pierwsza linijka

Opublikowano

No właśnie źle Ci się wydaje ;/

On pamięta cały czat od wejścia do gry. Najnowsza wiadomość zostanie przydzielona do nowego adresu. Gdyby to było takie proste , że miałby 30 adresów i najnowszą wiadomość by walił do 1adresu a resztę przesuwał o jeden to by było proste i nawet bym nie prosił o pomoc.

Just MPC forum user.

Opublikowano

dzięki uświadomiłeś mi jak metin to poryta gra jest skoro nie szanuje pamięci komputera

Zobacz może różnica między adresami jest stała

Opublikowano

może za każdym razem przy nowej wiadomości znajdź ją, a potem szukaj dla 4 bajtów, z zaznaczonym checkboxem "Hex", jej adresu.

Opublikowano

Tzw. dokładniej co mam zrobić , wytłumacz bo nie załapałem.

Byłbym wdzięczny gdyby ktoś mógłby spróbować i rzucić jakiś kodzik (naj w delphi).

// dj8000

Opublikowano

nie gram w metina więc ci nie pomogę praktycznie

A co do tamtego:

Masz jakąś nową wiadomość - szukasz jej w ce. Znajdujesz jej adres, kopiujesz go, wklejasz w pole Value, zaznaczasz checkbox "Hex" obok i szukasz (upewnij się że ta wiadomość jest dalej najnowszą - najlepiej siedź na serwerze na którym rzadko coś ktoś pisze)

• Dodaj nową pozycję...