Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] " Plakietki " na fora...

szarlot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam..

Po głębszym przeszukania polskiego internetu nie mogę nigdzie tego znaleźć...

Chodzi mi o tzw. Plakietki na forum. Byłby ktoś nagrać lub wytłumaczyć jak to się robi od podstaw krok po kroku?

PhotoShop'em bawię się od krótkiego czasu a muszę się akurat tego nauczyć. Ktoś coś? :/

Chodzi mi np o coś takiego. (tak wiem są tematy na mpc ale nie takie które by mi w 100% pomogły)

post-783665-0-28119400-1430587779.jpg

Opublikowano

To jest dział do pokazywania swoich prac sama nazwa wskazuje "Galerie" > "Grafika"

...........

To nie jest trudne rozmiar już znasz następnie zrób podobnie jak ten co pokazujesz aż się nauczysz oglądaj również na innych forach jakie mają .

273311426008082588388.png

Opublikowano

Nie ma tutaj jakiegoś tutorialu nagranego czy coś? :/ :)

A co, w dzisiejszych czasach umiejętność czytania ze zrozumieniem zanika? Nie, nie ma video poradnika.

Opublikowano

­

Może zanika. Używam PS 2 dzień i do cholery mam wszystko wiedzieć? Myślenie nie boli... :)

Zapewne bawiłeś się w Paincie. Działa to na tej samej zasadzie. Tamten poradnik wszystko dokładnie opisuje. Nie trzeba siedzieć nie wiadomo ile w photoshopie, by to zrozumieć. Którego kroku z poradnika nie wiesz, jak wykonać?

igNMhIy.png

Opublikowano

Może zanika. Używam PS 2 dzień i do cholery mam wszystko wiedzieć? Myślenie nie boli... :)

Toć wszystko jest ładnie opisane.

Dokument o wymiarach 125x25 px, odpowiednie tło, textury. 

Obrys plakietki o szerokości 1 px, napis czcionką 03b_04b z obrysem czarnym + szkiełko robione białym kolorem pod niskim kryciem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...