Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build] Vayne, co do poprawy ?

PiszeTo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamiast BT (krwiopijec) item na defa. Anioł Stróż, Banshee, Omen, QSS - Vayne jest bardzo papierowa więc konieczne jest złożenie itemku na defa. Niektórzy też składają Youmuu zamiast stattika/PD, ale ja prawie zawsze składałem PD, to zależy od gustu.

Ew. mój kumpel co mainuje Vayne składa trochę inny build (botrk -> Buty na AS -> Zefir -> Trinity -> BT -> GA/Banshee/Omen/QSS). Nie wiem czy jest dobry bo ostatnio mało gram na ADC, ale z tego co widzę to ładne staty kręci z tym buildem.

Ogólnie build masz dobry, jedynie do zmiany to BT na item na defa.

Aha i na butach czerwone ulepszenie xD

Opublikowano

Build jest ok, ale zamiast krwiopijca złożyłbym GA, def i odrodzenie zawsze się przyda.

Nieraz dzięki temu wygrany tf bo skupili się na kimś innym w tym czasie.

Opublikowano

Nie będę sie rozpisywał tylko wstawię screen z buildu z mojej gry z przed kilku minut. Elo ~plat 3

hz3dY.jpg

Opublikowano

Wszystko jest na swoim miejscu jedynie właśnie zamiast krwiopijcy coś pod def, ale nie zawsze jest taka potrzeba. Widać że przeciwnik jest słaby i cię nie focusuje to możesz się pobawić. Chociaż pod late game ten itemek def będzie dużo lepszy.

Opublikowano

Czyli jednak dobrze myślałem, że zamiast krwiopijcy kupić Anioła Stróża :).

A co do kosy i phantom-a, to bym wybrał to drugie bo nie dość, że 50% speed attack to dodatkowo przenikanie przez jednostki a jak wiadomo 

Vayne to hard DPS.

Z góry dzięki odpowiedzi i pomoc !

/// Edit:

Z tym zefirem daje dużo do myślenia :)

więcej ad itd. za cenę kosztu 30 % kryta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...