Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Skaczący ram

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam wykupionego dedyka na ovh na którym stoi serwer do Tibii, Minecrafta i dwie strony WWW. 16GB ramu, 4 rdzenie. Tibia zjada około 3gb ramu, na minecrafta przeznaczyłem 6gb. Mam problem ze skaczącym ramem na serwerze, jest wolnego powiedzmy 5,5gb i zaczyna spadac, przy okolo 4,4gb ramu liczba zmienia się na 5,499 i jedzie w dół od nowa. Po 15h ten ram jest w okolicach 1,5GB-200mb.

FjgioeY.png

45 pluginów, 3 małe skrypty

Czy jestem sam na serwerze, czy siedzi na nim 10 osób to problem jest ten sam.

2lw7hol.png

Νεχ ποσσυμ τεχυμ ωιωερε, νεχ σινε τε. 

Opublikowano

@hernest

Spróbuj odinstalować nie potrzebne pluginy/skrypty. Jeżeli to nie pomoże spróbuj na VPS'ie zaktualizować Java. :)

26_unnamed.png

Opublikowano

W Javie nie da się samemu czyścić pamięci - robi to za programistę Garbage Collector który uruchamia się co kilka sekund, stąd takie 'skakanie' użycia ramu.

Spróbuj powywalać trochę pluginów i sprawdzaj po którym problem trochę ustąpi (ale nigdy go nie wyeliminujesz bo <to co napisałem wyżej>).

Opublikowano

Wina leży tylko w Twoich pluginach. Z tego co opisałeś, maszynę masz w porządku. Podaj spis pluginów i wyeliminujemy te niepotrzebne. ­

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||­

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...