Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skyrim działa słabo na Pavilion g6

Freake3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam laptopa Pavilion g6 12gb ram ogółem lepszy niż nie jeden pc za 3,5k a skyrim chodzi mi na game boosterze na wszystkich możliwych programach do przyśpieszenia tej gry NA LOW mam max. 20fps.

Może pisze jak jakiś nowicjusz bo nigdy się tym tak nie interesowałem ale da rade jakoś przydzieliś więcej ram, gb do tej gierki bo dziwna sprawa.?

Opublikowano

Jaka karta graficzna? Myślę że nie ma sensu przydzielać więcej ramu problem musi tkwić gdzie indziej.

Opublikowano

Podaj specyfikacje komputera razem z dyskiem. To że laptop kosztował 3k to nie znaczy że jest dobry. Podejrzewam że wszystko jest piękne i wspaniałe oprócz jednej części. 

Opublikowano

Można powiedzieć, że zamydlili Ci oczy tym 12gigowym ramem. Karta dosyć słaba, procesor to samo. Jednak Skyrim powinien chodzić lajtowo. Spróbuj przeinstalować, przeczyść CCleanerem i pobierz sterowniki dla pewności. Gra oryginalna ?

ogółem lepszy niż nie jeden pc za 3,5k

No raczej nie :D

1583214294267341314985.png

by

Ziółko.

Opublikowano

Możliwe że dysk do kitu i nie ogarnia wczytywania na bieżąco lokacji. A komputer tak pomiędzy niską a średnią klasą, ale powinno chodzić na wysokich płynnie tak myślę. Modów mam nadzieje nie masz, bo te 12 gb ram Cię nie zbawi. 

No więc tak, można podejrzewać dysk. Spróbuj tego co mówi Pan wyżej, bo to coś może dać.

P.S

Pirat i oryginał nic tu nie zmienia, piraty czasami chodzą lepiej od oryginałów. 

• 6 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...