Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dział o silnikach graficznych

lukasz:D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatni zacząłem bawić się w robienie "gry" na silnikach Unity I Unreal Engine 4. 

Z racji że w tych czasach dosłownie każdy może zrobić swoją grę, przydał by się dział z poradnikami do silników na mpcforum .
Jakbym ja widział układ:

Tworzenie gier

- Silniki:

- Unity 

- poradniki

- pytania/problemy

- UE4

- poradniki

- pytania/problemy

- CryEngine

- poradniki

- pytania/problemy

- Gry Użytkowników MpcForum

Zapraszam do dyskusji :)

784091427630431250239.png
:D

Opublikowano

Patrząc na obecną aktywność w działach Niezbędnika Cheatera, w tym np. w programowaniu gier, nie sądzę, by takie działy przyciągnęły jakieś tłumy, a dla kilku tematów nie ma sensu robić działu.

Opublikowano

Patrząc na obecną aktywność w działach Niezbędnika Cheatera, w tym np. w programowaniu gier, nie sądzę, by takie działy przyciągnęły jakieś tłumy, a dla kilku tematów nie ma sensu robić działu.

Bo nie ma takiego działu jak "programowanie gier".

"Niezbędnik Cheatera" - ta nazwa sama w sobie ma negatywne znaczenie i odrzuca + nie ma nic wspólnego z tworzeniem gier.

Opublikowano

No i widzisz nawet jak szukałem takiego działu to po prostu nawet go nie zauważyłem - jest mało widoczny i zupełnie nie pasuje do tej kategorii "Niezbędnik Cheatera". Przepraszam za pomyłkę :)

Opublikowano

f

Opublikowano

Ja chętnie widziałbym to jako subforum Niezbędnika :)

Tak.

Opublikowano

Można spróbować, nowości zawsze mile widziane. ­

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||­

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

Dlatego powinniście zmienić nazwę tego działu, bo forum poszło o krok dalej i zmieniła się cała tematyka. Już nie jesteśmy cheater'ami tylko ludźmi "komunikującymi się". 

Jeżeli chodzi o propozycję: jest dobra, ale trzeba to regularnie prowadzić i zachęcać użytkowników do odwiedzania danego subforum (tam musi się coś dziać). Martwi mnie to, że jak sam napisałeś "zacząłeś bawić się" można przez to rozumieć, że masz teraz chęć, a za jakiś czas Ci się znudzi i pójdziesz pobawić się czymś innym. Nie twórzmy działów, subforów na miesiąc, bo takie działania nie mają sensu. Jeżeli zaczną powstawać poradniki dotyczące twojej propozycji to można się zastanowić nad stworzeniem czegoś nowego, ale na dzień dzisiejszy słabo to widzę. 

Opublikowano

Dlatego powinniście zmienić nazwę tego działu, bo forum poszło o krok dalej i zmieniła się cała tematyka. Już nie jesteśmy cheater'ami tylko ludźmi "komunikującymi się". 

Jeżeli chodzi o propozycję: jest dobra, ale trzeba to regularnie prowadzić i zachęcać użytkowników do odwiedzania danego subforum (tam musi się coś dziać). Martwi mnie to, że jak sam napisałeś "zacząłeś bawić się" można przez to rozumieć, że masz teraz chęć, a za jakiś czas Ci się znudzi i pójdziesz pobawić się czymś innym. Nie twórzmy działów, subforów na miesiąc, bo takie działania nie mają sensu. Jeżeli zaczną powstawać poradniki dotyczące twojej propozycji to można się zastanowić nad stworzeniem czegoś nowego, ale na dzień dzisiejszy słabo to widzę. 

Popieram.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...