Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czołg Premium, coś à la KV-2

martina1972

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam "trochę" Golda na koncie i zastanawiam się jaki czołg Premium kupić. Nie będę ukrywał, że jestem zwolennikiem HT, a tym bardziej zdrowego pierolnięcia, nawet kosztem relołdu czyli coś à la KV-2 na którym mam prawie 3000 bitew. Czy jest jakiś czołg Premium, który odpowiada tej lodówce ?

Jaki kupić ?

P.S.

Z RU mam najdalej IS-3 i KV-3/KV4

US --> T29

FR --> AMX  M4 45

DU --> Tiger I

TEKST MIESIĄCA - obecnie na forum jako"Mauurycy":

...WarZ jest troche słabsze i mniej rozwinięte od dayz

Opublikowano

Nie ma czołgu premium z troll gunem. Od siebie polecam is-6, akurat robisz linie ruskich HT.

Opublikowano

Zastanów się nad SU-122-44. Niby nie robisz tej linii, ale zadaje całkiem dużo HP, jak na swój tier. Fajna zabawka, okej zarabia.

Robię, robię i 122-44 mam. Moja pierwsza premka. Niestety jest, jest to jeden z moich premium, który mi nie podchodzi. Mimo tego, że cała linia TD RU jest całkiem przyjemna, no może z wyjątkiem "dolnej" od 100M1 poczynając. Ale, ale. Myślałem też o IS-6, aczkolwiek miałem go z "wypożyczalni" i jakoś tak wolałem IS-3, a może za krótko grałem tą 6-tką?

Ok, mamy IS-6 , a co myślicie o FCM 50t?

Opublikowano

Robię, robię i 122-44 mam. Moja pierwsza premka. Niestety jest, jest to jeden z moich premium, który mi nie podchodzi. Mimo tego, że cała linia TD RU jest całkiem przyjemna, no może z wyjątkiem "dolnej" od 100M1 poczynając. Ale, ale. Myślałem też o IS-6, aczkolwiek miałem go z "wypożyczalni" i jakoś tak wolałem IS-3, a może za krótko grałem tą 6-tką?

Jeżeli chodzi o fcm, to teraz lepiej brać cdc.

Pancerz ten sam, bo ten i ten nic nie odbija. 

Działo też to samo.

Cdc szybszy od niektórych lt, jedyny minus camo i mm do 10

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

FCM 50t, czołg bardzo podobny do AMX CDC. Wszystko podobne, jednak AMX CDC bardziej mobilny, ale często łapie ammo rack, a w FCM chyba tego nie ma (nie jestem pewien). Pomimo tego wybrałbym AMX'a.

graphic.png

Opublikowano

OK. Skoro mówicie towarzysze, że IS to będzie IS ;)

Teraz poczekam na jakieś promo.

A propos, czy szykuje się jakaś konkretna (8-9 maj) promocja na tanki premium ?

Opublikowano

Jeżeli chodzi o fcm, to teraz lepiej brać cdc.

Pancerz ten sam, bo ten i ten nic nie odbija. 

Działo też to samo.

Cdc szybszy od niektórych lt, jedyny minus camo i mm do 10

Oj, muszę się nie zgodzić Jugens.

FCM ma ponad 120mm pancerza z przodu, który przy lekkim kącie potrafi odbić większość dział z małą penetracją (głównie medy)

Natomiast CDC jest dziurawiony przez pierwsze tiery (sprawdzone na bitwie treningowej) Nie odbija często, ale jednak.

Co do działa, to się zgadzam.

Nie ma żadnej wzmianki, na temat jakiejkolwiek promocji na ten dzień. Być może będzie jakaś.

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

FCM 50t, czołg bardzo podobny do AMX CDC. Wszystko podobne, jednak AMX CDC bardziej mobilny, ale często łapie ammo rack, a w FCM chyba tego nie ma (nie jestem pewien). Pomimo tego wybrałbym AMX'a.

FCM też często łapie w ammo, cdc ma lepsze od niego działo i dużo lepszą mobilność.

Zapewne tak, ruskie mają swoje święto.

Oj, muszę się nie zgodzić Jugensiku.

FCM ma ponad 120mm pancerza z przodu, który przy lekkim kącie potrafi odbić większość dział z małą penetracją (głównie medy)

Natomiast CDC jest dziurawiony przez pierwsze tiery (sprawdzone na bitwie treningowej)

Nie ma żadnej wzmianki, na temat jakiejkolwiek promocji na ten dzień. Być może będzie jakaś.

Nigdy się nie odbiłem od FCM'a, to 120mm jest pod tak słabym kątem, że 6t nie mają problemu. jak wystawia się pod dużym kątem, to wali się w bok, gdzie jest 50mm.

Opublikowano

FCM też często łapie w ammo, cdc ma lepsze od niego działo i dużo lepszą mobilność.

Zapewne tak, ruskie mają swoje święto.

Nigdy się nie odbiłem od FCM'a, to 120mm jest pod tak słabym kątem, że 6t nie mają problemu. jak wystawia się pod dużym kątem, to wali się w bok, gdzie jest 50mm.

*80mm

Pomidory, których na randomach sporo i tak walą w przednią płytę. Dingi nie zdarzają się często, ale jednak występują.

PS: Chciałbym się odnieść do tematu o D***y, bo w niemal idealny sposób spierdoliłeś od odpowiedzi. Nieładnie, bardzo nieładnie.

Prawda w oczy kole? Nie żebrałem o punkty, bo nie muszę mamusi prosić o pieniążki na goldzika (bądź tatusia w twoim przypadku) i wydać te kilkadziesiąt złotych na złoto nie jest dla mnie problemem.

Nie jest złodziejem ani kanciarzem więc możesz się, lekko mówiąc, odczepić ode mnie.

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Jeżeli suczka Ci nie podchodzi a chcesz pierdolnięcie kosztem reloadu i mobilności to może T34?

T34 ma najlepszy DPS z 8t premium, ale jest czołgiem bądź co bądź słabym. Mobilność bardzo słaba, długo ładuje, pociski wolno lecą, przez co ma słabą celność, wieże Xt przebiją, w 100% nieprzebijalna nie jest, do tego autor nie robi linii do E5/T57, więc lepszym rozwiązaniem będzie is-6, który jest uniwersalny i przyjemniejszy. 

Opublikowano

FCM jest wg mnie lepszy, bo ma losowanie do IX, gdzie da się również dużo zrobić, gdzie na VIII, a CDC'kiem na dyszkach nie wydaję mi się, by było łatwo.

Opublikowano
... Chciałbym się odnieść do tematu o D***y, bo w niemal idealny sposób spierdoliłeś od odpowiedzi. Nieładnie, bardzo nieładnie.

Prawda w oczy kole? Nie żebrałem o punkty, bo nie muszę mamusi prosić o pieniążki na goldzika (bądź tatusia w twoim przypadku) i wydać te kilkadziesiąt złotych na złoto nie jest dla mnie problemem.

Nie jest złodziejem ani kanciarzem więc możesz się, lekko mówiąc, odczepić ode mnie...

Rany, mam nadzieję, że to nie do mnie, bo nawet nie wiem o co kaman?

Opublikowano

FCM potrafi dingnąć dużo pocisków ale na side scrapie , wystarczy się kręcić przed przeciwnikem w obie strony i liczyc na to że strzeli w boczny pancerz , natomiast jeśli chodzi o przedni pancerz to szału nie ma . Ammo racka nie łapie często , częściej pada mechanizm wieży .

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Polecam IS-6, tym bardziej, ze w nadchodzący weekend może być jakieś promo na premki.

test

Opublikowano

Ja posiadam IS-6, warto było dać tyle golda. Pancerz mgiczny odbija bardzo dużo, tylko wiadomo działo Ruskie .. czasami nie trafi tam gdzie planujemy :), ale da się uklepać łady wynik i zarobić ładnie :), czoł szturmowy.

+ Ratting ma do IX tierów, ale bardzo często go rzuca na topkę jak grasz samemu co jest dla ciebie mega plusem, bo to oznacza niezły wynik ;).

Opublikowano

FCM 50T niby nie dinga....?? Widać osoby które się w ten sposób wypowiedziały nigdy tym czołgiem nie grały :) Albo zagrały 1 bitwę na serwerze testowym.... FCM'a 50T mam, około 400 bitew i na bitwę spokojnie 1500 dmg odbijam.... Jak się skontuje przód to odbije IS-6 TYPE 59 i czołgi które mają poniżej 175 peny.... Ale FCM jednak dla osób który już mają lekkie doświadczenie :)

Pewnie strzelałeś w wieże.... To się nie dziw że wszystko wchodziło.  Jak mam naprzeciwko 6 tier to średnio wejdzie 2 na 10 pestek.

Procesor: Intel Core i7-7700K 4.2GHz 8mb Płyta główna: Gigabyte AORUS Ga-Z270X-Gaming 5

Grafika: MSI GeForce GTX 1070 Gaming X 8gb GDDR5 (256 bit) <3 Ram: G.Skill Ripjaws V DDR4 16GB(2x8GB), 3200MHz, CL16 

Dysk HDD: Western Digital Red, 3.5'', 3TB, SATA/600, 64MB cache Dysk SSD: Crucial MX300 525GB Sata3

Chłodzenie: be Quiet! Dark Rock Pro 3 Zasilacz: Corsair RM550X 80+ GOLD 550W Obudowa: be Quiet! Pure Base 600 Window Black/Orange

Opublikowano

FCM 50T niby nie dinga....?? Widać osoby które się w ten sposób wypowiedziały nigdy tym czołgiem nie grały :) Albo zagrały 1 bitwę na serwerze testowym.... FCM'a 50T mam, około 400 bitew i na bitwę spokojnie 1500 dmg odbijam.... Jak się skontuje przód to odbije IS-6 TYPE 59 i czołgi które mają poniżej 175 peny.... Ale FCM jednak dla osób który już mają lekkie doświadczenie :)

Pewnie strzelałeś w wieże.... To się nie dziw że wszystko wchodziło.  Jak mam naprzeciwko 6 tier to średnio wejdzie 2 na 10 pestek.

Za Jurim nie trafisz, on twierdzi, że IS-6 ma cudowny pancerz, genialne działo i jest superultra mobilny, a CDC na dychach jest najlepszym czołgiem w grze.

Opublikowano

Is6 już nie jest takim świetnym czołgiem.

Mam wrażenie, że dostał ninja nerfa od wprowadzenia, mam go od samego początku i pancerz kiedyś normalnie odbijał 3 pestki na 5 od is3.

Teraz wszystko wchodzi w górną płytę, w klape pod każdym kątem wejdzie. Jak masz sidescrapa to musisz poczekać aż strzeli, inaczej pestka w bok.

Wieża łyka wszystko obok działa i górną płytę jak is3 i is4.

Ja tam czekam na golda i od razu kupuję cdc, bo is6 i jagoda już mi się znudziły i nie gra się tak samo.

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...