Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Vayne to dobry pick na rankedy?

masterxx3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grałem nią na poziomie platyny  i miałem 70% win ratio na jakieś 40gier. Teraz mam 75 gier i 65% win ratio KDA 2.9 Cały czas trafiają mi się afki trolle itp na 8 meczy (ofc każdy przegrany) miałem 9 trollów/feederów i 3 afkerów. Pomijam fakt że podczas tych meczy ktoś zddosował nasz cały team. Co do teamów poza trollami mam dość nierówne składy. U mnie d3, d3,d5,d4,platyna z promo do d5 u nich master,master,d1,d5,d4. Zastanawiam się nad postacią którą dam radę wygrać dość sporo meczy. Czy Vayne daje radę? Teraz dostałem demote do d4 i mam jakieś 20lp...

Nieregulaminowa sygnatura.

Opublikowano

Jeśli ogarniasz mechanikę Vayne, to spoko, da radę ugrać, nawet na dobrym buildzie 1vs3 ugrasz. Vayne ma doskok/dash, true dmg (W), escape, jeśli trafisz z E przeciwnika w ścianę to easy kill, ma niewidkę po użyciu ulta i Q, pasywka (movement speed). Vayne jest okej, ale są również lepsze picki :P 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Jeśli ogarniasz mechanikę Vayne, to spoko, da radę ugrać, nawet na dobrym buildzie 1vs3 ugrasz. Vayne ma doskok/dash, true dmg (W), escape, jeśli trafisz z E przeciwnika w ścianę to easy kill, ma niewidkę po użyciu ulta i Q, pasywka (movement speed). Vayne jest okej, ale są również lepsze picki :P

Lepsze picki? Co masz na myśli? Co polecasz?

Opublikowano

Lepsze picki? Co masz na myśli? Co polecasz?

Do Jungli sejuani (aoe + tanky jest do tego), na midzie Syndra/Malzahar, na ADC Sivir/Graves/Draven. Zależy, jakie linie chcesz ogarnąć. Vayne można łatwo zgarnąć na linii, sam jak grywałem Nią to mnie zgarniali. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Do Jungli sejuani (aoe + tanky jest do tego), na midzie Syndra/Malzahar, na ADC Sivir/Graves/Draven. Zależy, jakie linie chcesz ogarnąć. Vayne można łatwo zgarnąć na linii, sam jak grywałem Nią to mnie zgarniali. 

Wiem... Laning phase jest trudny, ale late miażdży ;d

Opublikowano

Vayne farma farma farma dochodzisz do late i rozwalasz kazdego, swietna na tanki. osobiscie polecam grac duo bota

lubie sie spowolnic

Opublikowano

Aktualnie Vayne to jeden z moich faworytów na ADC, bo w mecie tanków ładnie sobie z nimi radzi dzięki swojemu true damage. Przetrwaj laning phase, który nie jest jakiś straszny(chyba, że grasz na Cait/Ashe to musisz strasznie defensywnie, bo mogą Cię zakatować swoim rangem), jak złożysz botrka w przyzwoitym czasie to możesz się już z nimi solować, a żeby rozwalać tanków to Botrk+Ghostblade i jechanka. ;-)

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Z pozycji ADC ciężko solo wycarrować (Cały focus idzie na Ciebie).Na tym poziomie ogólnie jest problem zeby wygrać solo,ale najlepszą linią do kierowania jest jungla ewentualnie mid. Dobrze by bylo jak byś znalazł sobie kogoś do duo wtedy razem na TS więcej zdziałacie.
Co do postaci polecam:
Mid- Zed,Ahri,Orianna
Jungle- Vi,Sejuani,Udyr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...