Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[UCE] CoolDown

YourFear

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj przedstawię wam tutorial, w którym pokażę zasadę działania CoolDown hack'a.

Zacznę może od teorii.

CoolDown jest to czas, który musi upłynąć po każdym użyciu skilla.

Do czego służa poszczególne wartości "compare"?

compare 1 - ilośc many potrzebnej do użycia skilla (zmiana możliwa jedynie w skillach obszarowych - stormy, poison cloud)

compare 2 - odległość z jakiej możemy użyć skilla

compare 3 - animacja postaci (dzięki temu możemy np. skrócić czas rzucania zaklęcia)

compare 4 - jest to wspomniany już przeze mnie czas po użyciu skilla

Listę długości trwania skilli w milisekundach znajdziecie w załączniku

Przejdźmy do rzeczy.

Zrobimy CoolDowna dla Ice Storma:

Jak znaleźć adres skilla? (bez niego nie damy rady zmienić wartości)

W UCE włączamy "Memory view", teraz Search>Find Memory, zakres poszukiwań (Array to scan) ustawiamy od (FROM) 00000000 do (TO) FFFFFFFF, wpisujemy nazwę skilla (czyli Ice Storm) i naciskamy ok.

Gdy wyszukiwanie się zakończy w linijce z tekstem "Ice Storm" (po lewej) widzimy adres składający się z 8 znaków (np 017F8F7C). Potrzebne będą nam 4 pierwsze (u mnie jest to 017F).

Czas między każdym użyciem skilla:

Przechodzimy do głównego okna UCE. Pod "Memory Scan Options" w polu "From" wpisujemy pierwsze 4 znaki i dodajemy 0000 (017F0000), w polu "To" zasada jest podobna z tym że zamiast zer wpisujemy "FFFF" (017FFFFF) i wybieramy [First Scan]. Przenosimy adres na dół do listy, zamrażamy i zmieniamy wartość na 1.

Skrócenie czasu animacji postaci:

Tak jak poprzednio potrzebne będą nam 4 znaki (tak, te same które znaleźliśmy w "Memory view"). Jedyną różnicą jest wpisanie w Value, nie compare 4, a compare 3 (dla Ice Storma jest to 4000) [First Scan].

Przenosimy adres do listy, zamrażamy i oczywiście zmieniamy wartość na 0.

Używanie skilli, nawet gdy skończą się nam pkt many:

Wszystkie wartośći oprócz value pozostawiamy bez zmian. Tym razem w value należy podstawić wartość z compare 1 (dla Ice Storma: 396) [ Fisrt Scan]. Przenosimy adres na dół do listy, zamrażamy i zmieniamy wartość na 0.

Zasięg skilli:

Został nam już tylko compare 2, więc chyba nie muszę już tłumaczyć co i gdzie podstawic?:D

Po wyszukaniu adresu i przeniesieniu go do listy zmieniamy wartość np na 9999.

UWAGA!

* "Po wyszukaniu adresu i przeniesieniu go do listy zmieniamy wartość np na..." co jeśli znajdzie kilka adresów?

- Nic prostszego zrucamy kilka, sprawdzamy, który z nich jest odpowiedzialny za np manę, a resztę wyrzucamy.

* Jak już wspominałem trick z maną działa tylko na skillach obszarowych (stormy, poison cloud).

Tutorial pisany na szybko. Jeśli byłoby coś niezrozumiałego, oczywiście mogę dodać screeny (wystarczy w odpowiedzi zgłosić taka potrzebę).

jobsystem_e.dat.txt

sign.png
Opublikowano

Nom ;] Ja wiem ze tutorial pisany ... swiadczy o tym ze na pm pozno odpisywales :PP

Z obrazkami ladniej wyglada ... nie wiem po co do liczb jakies obrazki :s

Albo jestes moderator ogarniasz to czego dotyczy dzial albo nie .......

Nigdzie nie napisalem ze jestem pro .... tylko staram sie powiedziec prawde bo zawsze mowie to co mysle ;] nie odwrotnie.

Napisalem ze zrobie tuty do shop hacka i water hacka i banana dostalem :x .... lepiej daj twojego skana revo na forum bo skanowalem i byl rootkit ;] Ale ty tego nie ogarniasz niestety

Opublikowano

ej.. moze ktos dodać compare z prywatnego xiuonline ? potrzebuje hacki na xiu :/ a oni maja inne cooldown do skillow...

Opublikowano

To np. dla stormow zmieniasz w wyszukiwaniu na value between i wyszukujesz zamiast 180000 wartosci od 170000 do 190000.

Podobnie z innymi skillami robisz ;] Inaczej musisz miec chyba haslo do pliku config-e.pk czy cos takiego (nie wiem nie pamietam bo tego dawno nie uzywalem - nie stawialem priva w ostatnich czasach).

Opublikowano

Tak jak mówi zozo.

Jeśli chodzi o hasło do config.pk i e.pk trzeba by było je wyciągnąć z engine.exe (czyt. trzeba się trochę znać ^^), lub załatwić jakiś dobry dekoder.

sign.png
Opublikowano

Jest ponieważ już umieściłem jeden link i starczy ..

i reszta użalania sięna ten temat jest już niepotrzebna ; o

Opublikowano

wlaczam cheat engine i wyskakuje mi okienko ze cos tam ani-hack program is closed i zamyka mi sie kal ;/ gram na Xian

Opublikowano

a) uzywasz podanego przeze mnie programu bez rootkita

B) DA Engine - shit

@Down

Napisał, że mu nie działa więc wypisałem możliwe opcje -.-

a ty bez powodu wskakujesz na mnie jak na kolege z pod mostu -.-

Lubić Cię nie mam powodu.

pff.. jakbys ty dokladnie czytal to co napisalem to by bylo 10x lepiej ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

wszystko cacy działa dobry poradnik znam to na pamięć ale jak toś się pyt to niemuszę u tłumaczy tylko daje linka 5* na tutka

3336140292.png
Opublikowano

omg.. ir nie ma cooldowna...

Dziki 18:59:26

kasiu, do pokeballa xD

kacye 18:59:55

<ksz...> <kasia_w_pokebalu>;D

Problemy zglaszajcie na GG

domyslne : 5582630

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam taki maly problem robie wszystko tak jak w tutku opisane tylko jak chce zrobic "first scan" to wyskakuje mi okienko z bledem a ianowicie "error while scanning:compare 4 is not an valid 4-byte notation" wie kos o co chodzi?? w tutku nie ma nic o zmienianiu "value type" tak wiec prosze o mala pomoc ^^

• 2 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

ktoś chcial range hacka to bardzo proste wpisujesz do szukania w text weapon_range jak ci sie wyszuka zaznaczasz wszystkie adresy i zmieniasz value na 9999 i masz range hacka :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...