Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Bungeecord + enderchest.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
mam pytanie jeśli chodzi o BungeeCord na hostingu enderchest. :D
Otóż chcę sobie takie cudo zakupić ;)
Tylko po 1. Co oznacza liczba graczy w BungeeCord. Pojemność lobby? Czy sumę graczy wszystkich serwerów?
Po 2. Czy z jednego serwera 50 slot mogę zrobić 2 serwery po 25 slot połączone bungeecord? Czy muszę mieć 2 serwery na enderchest?
Po 3. Czy jeśli wymaga to 2 serwerów, to obydwa muszę mieć 50 slot? Czy moze byc np. jeden 50 a drugi 20?
Po 4. Dobrnąłem już do końca. Teraz ... jak zrobić BungeeCord? Jak już zakupię wszystko co wymagane, to co wtedy trzeba zrobić ;)
Dziękuję :D

5777.jpg

Opublikowano

1. Sumę graczy wszystkich serwerów

2. Nie

3. Aby postawić lobby główne musisz posiadać 2 serwery (1 bungee z ilością slotów na łączną sumę wszystkich serwerów) i 2 na serwer aby gracze mogli na niego wejść wystarczy ci 20 slotowa maszyna ;)

4. Połączyć wszystko w configu (jest z tym troche zabawy, dla osoby która się na tym nie zna jest to troszkę niemożliwe, ale jak obejrzysz jakieś poradniki to no problem  xD)

JEDNYM SLOWEM NIE OPŁACA SIE CI KUPYWAC BUNGEE na enderchest. Lepiej kupic vps i tam wszystko postawić.

Opublikowano

Witam,

mam pytanie jeśli chodzi o BungeeCord na hostingu enderchest. :D

Otóż chcę sobie takie cudo zakupić ;)

Tylko po 1. Co oznacza liczba graczy w BungeeCord. Pojemność lobby? Czy sumę graczy wszystkich serwerów?

Po 2. Czy z jednego serwera 50 slot mogę zrobić 2 serwery po 25 slot połączone bungeecord? Czy muszę mieć 2 serwery na enderchest?

Po 3. Czy jeśli wymaga to 2 serwerów, to obydwa muszę mieć 50 slot? Czy moze byc np. jeden 50 a drugi 20?

Po 4. Dobrnąłem już do końca. Teraz ... jak zrobić BungeeCord? Jak już zakupię wszystko co wymagane, to co wtedy trzeba zrobić ;)

Dziękuję :D

1. Lobby.

2. Nie.

3. Nie muszą.

4. BungeeCord Poradnik od TreektTV (chyba tak.)

Nie polecam Enderchest.pl. Przy 12 osobach (miałem 32 GB RAM'u) miałem 15 TPS :#

­

Opublikowano

1. Lobby.

2. Nie.

3. Nie muszą.

4. BungeeCord Poradnik od TreektTV (chyba tak.)

Nie polecam Enderchest.pl. Przy 12 osobach (miałem 32 GB RAM'u) miałem 15 TPS :#

­

1. Się nie zgodzę. Suma graczy bungeecord to suma ilości jaka może wejść łącznie na serwer :)

Opublikowano

No to może jeszcze jedno pytanie.

Mam 2 serwery.

Chce kupic to bungeecord.

I teraz... z czego zrobie lobby? z bungeecord? czy trzeba mi 3 serwer

5777.jpg

Opublikowano

Mam 2 serwery.

3. Serwer do lobby

,,BungeeCord nie jest serwerem gry, jest to jedynie sieć pozwalająca na połączenie kilku serwerów Minecraft."

Opublikowano

Mam 2 serwery.

Pokaże to na tej zasadzie:

HARDCORE <-- LOBBY --> SkyBLOCK

­

Opublikowano

@Kepo70

Z tego co pamiętam to bungee nie jest jednym serwerem tylko to jest tak jakby "łącznik".

1. Ilość graczy na bungee to ilość graczy w lobby.

2. Jeśli chcesz podłączyć serwery z bungee musisz mieć minimalnie jeden serwer.

3. Jeden serwer może mieć 2 sloty, a drugi np. 200.

4. Musisz mieć folder z serwerem i folder z bungee. Nie będe Ci tutaj tego tłumaczył, lepiej obejrzyj poradnik u Treekta.

Opublikowano

@Kepo70

Z tego co pamiętam to bungee nie jest jednym serwerem tylko to jest tak jakby "łącznik".

1. Ilość graczy na bungee to ilość graczy w lobby.

2. Jeśli chcesz podłączyć serwery z bungee musisz mieć minimalnie jeden serwer.

3. Jeden serwer może mieć 2 sloty, a drugi np. 200.

4. Musisz mieć folder z serwerem i folder z bungee. Nie będe Ci tutaj tego tłumaczył, lepiej obejrzyj poradnik u Treekta.

1. Ale enderchest zablokował tą możliwość miałem serwer na bungee to chyba troszkę wiem ;) 

Opublikowano

No to powiedzcie trochę dokładniej :P

Chcę mieć 2 serwery

Skyblock ( zalecany dla 50 graczy - bedzie mial 150 slot )

MegaDrop ( zalecany dla 22 graczy - bedzie mial 50 slot )

Chce te serwery połączyć z pomocą BungeeCord.

Ile mam dać slotów do bungeecorda? 200? Czy wystarczy np. 10 i mogę to zmienic na 200 za free :P Nie ogarniam tego. Proszę o pomoc :D

5777.jpg

Opublikowano

150+50 = 200

Czyli 200 + jeszcze serwer pod lobby (tez musisz kupic jakis 10 slotowy)

Opublikowano

Kepo czyli mam wydac kolejne 40zł miesiecznie za sam bungeecord? Miales kiedys serwer na enderchest? Przeciez bungeecord tylko ma przekierowac graczy do serwera... To po co mu te 10 slotów, skoro i tak będzie na tym "lobby" nie wiecej niz 5 na raz...

5777.jpg

Opublikowano

Stary sam z tego zrezygnowałem bo za duże koszty. Chcesz to sie przekonaj to zobaczysz ze tak jest.. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...