Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kompendium DOTA2 - Początek TI5

Burned123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

compendium_logo.png­

Witajcie!

Jak wiadomo razem z wejściem aktualizacji Dota2 Valve postanowiło wprowadzić NOWE Kompendium Dota2, które razem ze zwiększającym się Price Poolem będzie oferować wiele nowości dla posiadaczy.

http://www.dota2.com/international/compendium

Cena Kompendium: 9,99 $

Cena Kompendium 50 LVL: 26,99 $

Ciekawe czy i tym razem padnie rekordowa suma funduszy zebranych ze sprzedaży Kompendium.

Przypominam, że rok temu było to lekko ponad 10,000,000 $ i jest to największa suma pieniężna zebrana na turniej E-Sportu.

Opublikowano

No ja kupilem kompendium za te 9 euro i powiem ze jak narazie jestem zadowolony. Nowy immortal, ciekawa opcja z punktami wymienialnymi na itemy itd. Jedyne co boli to brak Boostera, brak mozliwosci wbijania poziomow bez wydawania kasy (nie ma jak rok temu 25 punktow za runde itd.). Pozyjemy zobaczymy, to dopiero poczatek :)

61093c6efb.png

Opublikowano

9,99 tyczy się USD, a w euro mamy trochę mniej.

Ja w tym roku nie kupuję. Rok temu kompendium wprowadziło do gry masę nowych rzeczy: music packi, efekty pogodowe, posągi itp. W tym roku dali właściwie to samo, wszystko co mnie z tych bonusów interesuje kupię na markecie za grosze.

Opublikowano

Faktycznie, poprawiłem juz.

Znaczy można kupić Kompendium dla samego posiadania, wyróżnienia na profilu dota2 oraz tych bonusów, których się nie kupi na markecie. 

Lecz jeżeli chodzi o sety czy immortale to można za kilka miesięcy kupić je za gorsze na markecie, racja. xD

Opublikowano

Jak dla mnie kupowanie kompendium to teraz strata kasy. Kupiłem Kompendium TI3 i TI4 wcześniej. Pamiętam jak pierwsze kompendium dawało skrzynkę z możliwością trafienia jednego z pięciu immortali (pierwszych w grze). Po sprzedaniu immortala kompendium mi się zwracała oraz były ciekawe rzeczy do betowania. Kompendium TI4 to jak dla mnie porażka. Kupiłem 150 + lvl i nic z tego nie mam. Dali super kurier pudga który był po 1 $. Zmiana pogody może i fajna ale warta pare centów... Immortale też warte prawie nic. Myślę ,że to kompendium też strasznie słabe. Te challenge może i fajne ale można zrobić 3 co 5 dni ( czyli 3 * 100-200 godla ) i te sety czy itemą so niewymienialne. Immortale są genialne ale warte będą po 1$ i wymienialne po 1 września ...

Opublikowano

Z ceną immortali bywa różnie, kilka miesiecy temu kupiłem jeden itemek immortal za ok. 0,30 centów a teraz jak patrze to cena poszła w górę ponad 1 Euro, zbierze się kilka takich immortali, poczeka i kiedyś się zwróci xD

Opublikowano

Może i cena nie będzie zła ale te Kompendium według mnie jest z roku na rok coraz gorsze :/

Opublikowano

Mnie ciekawi jak będzie wyglądała ta pustynna mapka, strasznie zżera mnie ciekawość. Gdy dodali efekty nie powiem, ładnie mi się grało, jakoś klimat był lepszy. Zobaczy się jak to będzie w tym przypadku.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kompendium w tym roq jest chyba najlepsze z tych wszystkich, które były do tej pory i nie wydaje mi się, żeby przedmioty były, aż tak tanie patrząc na to, że odwalili co do nich kawał dobrej roboty. Nie to co w 2014, gdzie wiekopomny kosztuje 0.30 euro,a rzadki sprzedałem za 7 euro... :ninja:  Pomijając to, że osoba, która sobie wykupił wtedy 700-1000 lvl Kompendium wbijała ten sam co osoba grająca 2 lata przez tydzień lub dwa, a o grze nie wiedział pół albo jeszcze więcej. Nie żebym miał coś do takich ludzi, ale potem tylko psują innym przyjemność z gry. 8S Całe szczęście, że wycofali w końcu te boosty do expa.  :D

Everyone is entitled to it, yet it cannot be bought. People waste it without a second thought, and they ultimately regret doing so, as it's supply gets exhausted. What exactly is "it"?

118jaft.png

Opublikowano

Kompendium według mnie jest z roku na rok coraz gorsze :/

2013 było strasznie słabe w porównaniu do TI4 :P W tym roku dali to samo, bo rok temu zrobiło ogromny sukces. Myślę, że na TI6 zrobią coś fajnego, Dota 2 Reborn daje im dużo możliwości np. ruchome loading screeny, custom gui, jakieś tryby. ;)
Opublikowano

Z roku na rok coraz większa pula ;3

To jedynie pokazuje jak wielka jest społeczność Dota2 choć szkoda, że Polska nie ma się czym pochwalić. 

Podobno (wyczytałem jednym okiem na reddicie) jeżeli trafi się taka edycja TI, którą będzie miała mniejszą pulę od swojego poprzednika to Valve chce zrezygnować z tego eventu. Oczywiście uważam, że to jedynie jakaś bzdura ale również chce aby z roku na rok pula biła rekordy E-Sportu ;)

A z ciekawości spytam czy ktos z was trafił fulla podczas betowania teamów w Kompendium? :)­

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

No i pula przekroczyła ponad 15,000,000 $ no i ciekawe czy pula nadal będzie się zwiększać czy może zatrzyma się na aktualnym poziomie. Ciekawe również co Valve przygotuje jakby społeczność zdecydowała się jeszcze zwiększyć nagrodę dla drużyn na TI5.

­

Opublikowano

Ciekawe czy i tym razem padnie rekordowa suma funduszy zebranych ze sprzedaży Kompendium.

// Usunięto link ~ Burned123

Przeciez padla?

61093c6efb.png

Opublikowano

Paść, padła ale kompendium jeszcze w sklepie jest i można je kupić dlatego pula nagród się powiększy. Ciekawe czy uda się graczom dobić do 20 milionów czy osiądzie na 17-19 mil.

71e6d390a9ea69700661668b284f3652a2f3e5d1

Opublikowano

Paść, padła ale kompendium jeszcze w sklepie jest i można je kupić dlatego pula nagród się powiększy. Ciekawe czy uda się graczom dobić do 20 milionów czy osiądzie na 17-19 mil.

Kasa na TI5 jest nie tylko ze sprzedaży Kompendium.

e8k1et.gif
Opublikowano

Kasa na TI5 jest nie tylko ze sprzedaży Kompendium.

Tez ze sprzedazy tego Chesta i leveli do Compendium. Podobno maja dodac nowe goale, to prawda? I kiedy bedzie Skrzynka III ? 

61093c6efb.png

Opublikowano

Tez ze sprzedazy tego Chesta i leveli do Compendium. Podobno maja dodac nowe goale, to prawda? I kiedy bedzie Skrzynka III ? 

Na JoinDocie w komentach do artykułu widziałem właśnie, że coś było poruszane na temat Skrzynek ale poza tym nic więcej.

Na portalu Dota2 również nic nie widziałem jezeli chodzi o oficjalne info. Z drugiej strony do TI5 został miesiąc więc na pewno coś dodadzą, przecież pula cały czas rośnie.

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...