Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

cfg a fpsy..

CovallGaming

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

alo alo

mam problem..

na jednym cfg mam ponad 100 fpsow ale jakis taki dziwny recoil a na drugim tylko 60 (fps_max mam ustawione na 120) i z*******y reocil (tzn lepiej kontroluje fullauto)..

od czego to zalezyy?

mozecie mi podac komendy ktore poprawia mi fpsy?

(dodam ze all mam na low)

Opublikowano

Lol, nie istnieją komendy, które wpływają na recoil. Fpsów masz max 60, bo pewnie synchronizacja pionowa jest włączona. Graj na standardowym cfg. Jeżeli masz monotor 60hz to więcej niż 60 fpsów nie jest Ci potrzebne, bo monitor tego nie wyświetli.

Opublikowano

Lol, nie istnieją komendy, które wpływają na recoil. Fpsów masz max 60, bo pewnie synchronizacja pionowa jest włączona. Graj na standardowym cfg. Jeżeli masz monotor 60hz to więcej niż 60 fpsów nie jest Ci potrzebne, bo monitor tego nie wyświetli.

ja ci polecam nauczyc sie czytac ze zrozumieniem :)

Jak pisze ze lepszy mam recoil na cfg gdzie mam mniej fpsow to mam lepszy -.-

boze..

Opublikowano

boze..

Aha ok, mam 1000h w globalu, znam większość komend silnika source i wiem, że fpsy ani żadne komendy nie wpływają na odrzut broni i na jego kontrolowanie. Jak możesz mieć lepszy recoil jak pattern odrzutu jest zawsze taki sam. Ja ci polecam nauczenie się używania polskich znaków.

Opublikowano

boze..

Czytaj ze zrozumieniem, nie ma komend wpływających na recoil.

b_560_95_1.png

Opublikowano

Mam coś podobnego pobrałem cfg od kogoś z VP i miałem ponad 120fps, a na swoim mam 60-70 i spada do 30 (oczywiście na botach, bo na serwach mam stałe fps)

xD

Opublikowano

Czytaj ze zrozumieniem, nie ma komend wpływających na recoil.

to czemu mi k***a lepiej sie strzela na tym cfg ? xD

robilem ssy z fullauto (nie kontrolowane) i bylo o pare % mniejsze..

moze jakis skrypt tam jest ?

Opublikowano

To jest niemożliwe. 

b_560_95_1.png

Opublikowano

Może stałeś w różnych odległościach?

xD

Opublikowano

efekt placebo. Nigdy nie było i nie będzie sposobu na poprawę recoila przez cfg. Dlaczego? ponieważ sam w sobie config nie zawiera takich komend. Tak samo tyczy się to fps.

W samym configu możemy zmienić ustawienia sterowania, wygląd hud, pozycję broni, wykresy pokazujące ilość fps, ustawienia dźwięku, wygląd celownika i co najważniejsze rate i interp. Niektórzy uważają, że warto ustawiać wartości osobne dla serwerów 64tick i 128 (ja mam osobny cfg pod mm i serwery 128tick). Z drugiej strony serwer z tego co doczytałem i tak nadpisuje swoje ustawienia rate i interp więc tak naprawdę jest to bez różnicy. No chyba, że ustawimy wartości pod serwer 64tick i wejdziemy na rozgrywkę w 128tick, to wtedy może być wrażenie, że te głowy nam nie wchodzą. Mimo wszystko Twój post jest kompletnie mało wiarygodny. W jaki sposób oceniłeś recoil? mierzyłeś linijką czy tak jak swojski chłop metodą "na oko".  Proszę Cię uświadom mnie.

Co do fps to da się je jedynie zwiększyć dzięki parametrom startowym dodawanym dla csgo w steamie oraz za pośrednictwem pliku video.txt (ustawienia grafiki w grze). Innych sposobów nie ma. Pomijam optymalizację systemu, bo to inny temat.

raczej nie. No chyba, że bawiłeś się ze wszystkimi plikami csgo i dodawałeś jakieś osobne pliki. Ogólnie sposobem na zmniejszenie recoila jest macro. Jest ono stosowane w myszkach, które mają takie możliwości i wtedy praktycznie nie musimy kompletnie się przejmować kontrolą full auto. Sam osobiście z tego bajeru nie korzystam, bo to jest widoczne gdy ktoś nas ogląda (celownik cały czas jest przesuwany w tą samą stronę i nie ma praktycznie najmniejszej pomyłki przy full auto).

Podsumowując: Nie ma cfg na fps i lepszą kontrolę recoil w grze counter strike global offensive. Sam jako, że posiadam drewniany komputer przeglądałem chyba z miliion wątków dotyczących poprawie fps i wszystko z miernym efektem. Osiągnąłem to co miałęm osiągnąć, ale nie pomógł mi w tym config do csa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...