Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy to ban na IP

rosiu28

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mam takie pytanie, dostałem bana za użycie GRPH D3D v3, próbowałem instalację systemu i gry na nowo, formatowałem dysk, tworzyłem nowe partycje i dalej lipa.

Brałem drugi dysk z starego komputera, gdzie nigdy nie była instalowana gra i to samo dalej nie mogę utworzyć działającego konta (po wejsciu do lobby standardowo konto zostaje zawieszone).

Czy to możliwe, że dostałem bana na główne IP. Internet mam z neostrady i IP jest tu stałe.

Czy jest jakaś możliwość aby grać na nowo w GRP?

Ps. Podłączyłem drugi komputer na którym zainstalowany jest nowy system i zainstalowałem GRP i nie było nigdy na nim grane w Ghosta,

i tak samo lipa , konto zostaje od razu zawieszone :(

Ma może ktoś jakiś pomysł aby na nowo móc grać w GRP.

Opublikowano

Dostałeś bana na hosta.

Jeśli dostałem bana na hosta to jaka jest możliwość ponownego założenia konta i gry w GRP.

I czy istnieje taka szansa?

Czy adres hosta można zmienić?

Opublikowano

Jest jeszcze jedna rzecz albowiem, gdy dostałem tego bana to znalazłem na jednym z forów ten oto programik HWID UNBANNER V2.

Dzięki niemu mogłem bez problemów utworzyć sobie nowe konto w GRP i grać.

Jak wiadomo obecnie ten program jest już wykrywany przez GRP i konto zostaje ponownie zawieszone.

Tak więc zastanawia mnie jakiego typu bana dostałem, jeśli za pomocą tego programu mogłem grać.

Opublikowano

Hosta nie da się zmienić z tego co mi wiadomo może ten program miał opcje iż podszywał jakieś ip i host jedyne co ci zostaje ro pisanie do suportu może ich wybłagasz.

Już pisałem do nich, nie ma szans. A czy jeśli znajomy przyjdzie do mnie ze swoim lapkiem, to po podpięciu się do mojej sieci też dostanie bana i czy to samo będzie jeśli podłącze do internetu całkiem mowy komp ?

• 5 tygodni później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...