Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Własny hosting?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

co trzeba zrobić aby serwer był cały czas czynny bez wykupienia go w domenie chodzi mi o tak jakby stworzenie własnej domeny tylko dla siebie

Zapraszam na mój serwer ip : hc2.csrv.pl     

POSZUKUJĘ NA NIM YOUTUBERÓW POW. 100 SUBÓW

HELPERÓW,BUDOWNICZYCH,TECHNIKÓW :)

Opublikowano

Jeżeli dobrze zrozumiałem to nie chcesz mieć ip hosingu tylko s1.nazwaserwera.pl. Żeby to uzyskać musisz podpiąć swój serwer pod domenę. Tutaj masz jak to zrobić:

Opublikowano

Nie chodzi mi o to aby założyć tak jakby swój hosting

Taki tylko dla mnie

Opublikowano

No to potrzebujesz dedyka, którego możesz zakupić np. na ovh, na którym musisz zainstalować jave itd. Przede wszystkim do tego potrzebujesz znajomości komend linuxa bo to na nich się wszystko opiera. Na takiej maszynie będziesz mógł sobie stawiać serwer minecrafta jak i innych gier, TSa, stronę www.

Opublikowano

Na swój hosting, czyli platformę wynajmującą serwery musisz kupić serwer dedykowany. Gdy chcesz zrobić własny serwer nie hosting wystarczy zakupić VPS.

aw

Opublikowano

A ile się płaci miesięcznie za postawienie serwera czy strony www bo właśnie chodzi mi w tym temacie tylko o to ze mam ograniczony budżet

Opublikowano

A ile się płaci miesięcznie za postawienie serwera czy strony www bo właśnie chodzi mi w tym temacie tylko o to ze mam ograniczony budżet

Wszystko zależy od tego jaką maszyne chcesz kupić, są różne hostingi dające wiele serwerów dedykowanych z różnymi parametrami.

Sprawdź maszyny jakie są na OVH i obok pisze ile ona kosztuje.

Na OVH są drogie serwery, więc polecam Ci inne hostingi:

http://www.soyoustart.com/pl//-  ceny zaczynają się od 120 zł, więc jeśli to też będzie za dużo, to wybierz:

http://www.kimsufi.com/pl/- za 60zł i 70zł znajdziesz serwer z 16GB ramu.

Opublikowano

Ja od siebie mogę polecić maszyny 

http://www.kimsufi.com/pl/

Są od OVH i mają dobry stosunek cena-jakość. Korzystałem osobiście KS-4 i KS-2 i byłem bardzo zadowolony. 

"Największym szczęściem jest określić

wroga, przygotować wszystko, zemścić się, a

potem pójść spać." ~Josif Dżugaszwili

Opublikowano

Musisz kupić vps lub dedyka, ale wtedy wyjdzie ci jeszcze drożej niż na hostingu, który jest najtańszą metodą postawienia serwera 24/7.

yP8u02L.png
Opublikowano

Lepiej nie kupuj nic jeśli nawet nie masz pojęcia jak co się nazywa i nie potrafisz się określić.

Jak chcesz kupić VPSa to nie kupuj na OVH jeśli chcesz mieć stabilny serwer. Polecam mintshosts.

A jak chcesz łatwo zarządzać domeną w niskiej cenie to kup na OVH.

Opublikowano

@YoungGod OVH jest jedną z najlepszych firm w dziale serwerów dedykowanych/VPS (każdy polski hosting się umywa) 

Co do tematu to taka szybka instrukcja

1.Kup VPS/dedyk sytem do wyboru (ja polecam debian)
2.Zaloguj sie do SSH
3.Zaktualizuj system 
4.Zainstaluj Jave i screen
5.Pobierz silnik i odpal go w screenie
Opublikowano

Po czym to oceniasz ?

Mam tam serwer kilka miesięcy. I są miesiące, że chodzi dobrze i są takie, że chodzi źle. W tym tygodniu właśnie zmieniłem hosting, bo miałem dosyć ich awarii i zlewania klienta "wszystko działa dobrze"

W sumie cena sama mówi sama za siebie. Na rynku gdzie VPSy są od 20 do 60, jak można dostać coś dobrego za 10.

Opublikowano

Naprawdę chcesz się w to bawić? Kup sobie lepiej serwer na Pukawka.pl czy na innym hostingu. Więcej kosztuje zrobienie swojej domeny niż wykupienie na hostingu.

sygnatura.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...