Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MMO dla starszego wyjadacza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprzęt: Laptop Toshiba Satellite L850-1HL

Procesor - Inter Core i5-3210M trzeciej generacji z technologią Intel Turbo Boost 2.0

Ram - 4096 MB (1x)

Grafika - AMD Radeon HD 7670M Graphics (1GB dedykowanej pamięci)

Cechy:

Na pewno musi być to gra F2P. Grałem już w jedną P2P i niestety po krótkim czasie przestałem. Nie spodobała mi się. Dalej można mówić o takich standardach jak duży, rozbudowany świat. Gra z naciskiem na PvE. Oczywiście crafting, enchanting, itp. Linia fabularna przydałaby się w 100%. Język mnie nie obchodzi, nie lubię grać w spolszczone stwory. Sporo klas do wyboru, chociaż to nie jest tak potrzebne. Oprawa graficzna też nie jest najważniejsza, chociaż nie potrafiłbym patrzeć na pikselki przez cały czas. Z tych ważniejszych rzeczy, powiem, że lubię cukierkowy wygląd - o tym dalej.

Nie przypadło mi do gustu:

- Aion - głupi powód, po prostu zapomniałem o tej grze, nie była warta uwagi,

- Maple Story - zainstalowałem, wyłączyłem - tyle poświęciłem czasu,

- Path of Exile - sądziłem, że warto zagrać - ostatnim czasem, głośno było o niej - grafika mnie odrzuciła,

- Runes of Magic - nie spodobała mi się,

- Neverwinter online - grałem rok temu, spędziłem trochę czasu, wbiłem dość wysoki lvl, gra zaczęła mi się nudzić, odstawiłem,

- RIFT - zainstalowałem, wyłączyłem,

- Lineage II - coś z grafiką mi nie odpowiadało + liczne lagi na serwerze,

- Metin 2 - grafika,

- Royal Quest - wymagania nie takie,

- MU Online - grafika już nie taka, 

- Cabal Online - to samo co wyżej,

- Dofus - wszystko byłoby spoko, gra przecudowna, tylko ta subskrypcja,

- Ragnarok - grafika - ble!

Generalnie, grałem w wiele tytułów. Mógłbym wymieniać i wymieniać. Zaraz wymienię Wam parę tytułów, które mi się bardzo spodobały. Może na ich bazie, znajdziecie mi coś odpowiadającego mojemu stylowi.

Spodobały mi się:

- Tera Online - zainstalowałem kilka tygodni temu, gram do dzisiaj, chociaż nie czuje się spełniony w 100%,

- Diablo 3 + ROS - genialna gra, chociaż ostatnimi czasami podupadła niestety,

- osu! - może to nie mmorpg, ale gra genialna,

Co mogę powiedzieć więcej, to chyba wszystko. Poza tym, mam 21 lat biggrin.png uwielbiam grać i chcę to robić dalej, lecz chciałbym, żeby to przynosiło mi jakąś frajdę.

Opublikowano

Również polecam wow'a. Tyle że musisz jakiegoś dobrego priva znaleźć i możesz grać za darmo ;)

linki w górę

Opublikowano

W WOW'a trochę cisnąłem parę lat temu. Czy nadal się opłaca grać? Z tego co wiem różnica pomiędzy globalem a privami jest kolosalna - bugi, niedziałające questy, itd, itd.

Opublikowano

Jak grałeś na globalu i chciałbyś teraz na privie to będziesz bardzo rozczarowany a wręcz wkurzony, bo rzeczywiście nawet na najlepszych serwerach występują głupie bugi choćby jak nie zaliczenie quest itema i przez to nie możesz iść dalej.. Jeśli nie miałeś do czynienia z globalem to na privie będziesz miał trochę zabawy, ze względu na to, że nie masz porównania.

tumblr_inline_nt05diSJ3v1r02w2j_500.gif

Opublikowano

League of Legends, Tibia? Dla starego wyjadacza to Tibia jak najbardziej ;)

W League of Legends gram od 2-3 lat ^_^ lecz gra powoli zaczyna mnie nudzić.

Tibia - jakoś nigdy nie znalazłem chęci grania, może przez dzieciarnię, która "opanowała" tę grę? 

Opublikowano

Ja bym czekał na Cabala 2, albo World of Warcraft na globalnym serwerze.

Opublikowano

Opłacalne? Jakieś plusy, minusy?

P2W, więc sobie odpuść

Może ci się nie spodobało, ale czekaj na L2 classic, może wyjdzie europejska wersja

A co myślicie np o Wakfu albo Aura Kingdom?

Aura Kingdom to jeden wielki auto tracker

Czekaj na przecene GW2 ktore sa coraz czesciej, gra ma wszystko czego wymagasz (PvE, crafting, linia fabularna, spory świat)

­

Opublikowano

ja star wyjadacz od wczoraj przesiadlem sie z silkroad na aiona i jak narazie jestem hapi

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

P2W, więc sobie odpuść

Może ci się nie spodobało, ale czekaj na L2 classic, może wyjdzie europejska wersja

Aura Kingdom to jeden wielki auto tracker

Czekaj na przecene GW2 ktore sa coraz czesciej, gra ma wszystko czego wymagasz (PvE, crafting, linia fabularna, spory świat)

A ile GW2, normalnie kosztuje (kupić można tylko przez internet)? I ile kosztuje podczas tej magicznej przeceny? + gdzie są takie przeceny :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...