Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kolorowe pisanie w książkach

Gość xMNx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Pewnie niektórzy z Was mają problem z pisaniem na kolorowo w książkach, tak jak jest to na wielu serwerach, gdy dostajecie na start książkę z kolorowymi napisami. A ja piszę ten poradnik po to, aby Wam pomóc.

Aby pisać w różnych kolorach w naszych "podręcznikach" należy skopiować i wkleić taki oto znaczek: ­§

Kiedy będzie taki znaczek, nie będziecie go widzieć, tylko będzie tak jakby mrugać. Wtedy nic nie robicie, po za tym, że wpisujecie jeden wybrany numerek przez Was:
6549914304248371098759.png
Po wpisaniu tego robicie odstęp (spacja) i piszecie wiadomość. Miłego kolorowania!

Opublikowano

Poradnik nie dla mnie, ale innym na pewno się przyda ;) Przyczepiłbym się tylko do wielkości czcionki, skopiowane paragrafu ( białe tło ) i dodałbym coś jeszcze jak np. pogrubiona czcionka, pochylona czcionka itd. Ale zawsze przydatne :)

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

@RexioManTM Wiem o tych formatach, lecz nie pamiętam jakie miały, matrixa jedynie pamiętam (k). A co do paragrafu, to sam bym go nie zrobił ;D­

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngFurTeK Wiele osób tego nie umie, nie każdy "zna" minecraft'a, tak bardzo dobrze jak Ty.­

Opublikowano

­Kolorowanie tekstu to raczej podstawowa umiejętność adminów. Dla początkujących się zawsze przyda ;)

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||­

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...