Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop z grafiką radeon 7670m i intel hd 4000

Mrokuu00

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam komputer z kartą graficzną AMD Radeon HD 7670m i zintegrowaną Intel HD 4000. W Catalyst Control Center mam ustawioną wysoką wydajność na cs'a jednak grając z botami na ustawieniach low fps'y są w granicy 40-60 ( według testów na niektórych stronach na low powinno chodzić w 140) Miał ktoś taki problem? Mam najnowsze sterowniki.

W CCC ustawiłem wydajność na oszczędzanie energii i o dziwo fps'y trzymają ten sam poziom

Opublikowano

Mam tą samą kartę i mam do 400 fps :)

Oczywiscie wiadomo, optymalizacja, podkręcanie, inne hw komputera, ale powinienes to ogarnac

sprawdz czy masz wlaczony v sync, podaj komendy startowe cs i jak jest w innych grach.

Jeśli odpowiadasz mi, bądź masz do mnie pytanie, oznacz mnie. Wtedy masz pewność, że Ci odpowiem.

7ltRHSP.png

Mentoruje w zarabianu przez internet: subsms, ppa, ppi, ppd, skracanie

Opublikowano

Oczywiscie wiadomo, optymalizacja, podkręcanie, inne hw komputera, ale powinienes to ogarnac

sprawdz czy masz wlaczony v sync, podaj komendy startowe cs i jak jest w innych grach.

Co ty cpasz?

O7Kc8dF.png

Opublikowano

Lol ja na gtx 760 2gb tyle nie mam. Na laptopie 400 fpsów?? Chyba na pustej mapie w 800x600. Ustaw, żeby gra ruszała z normalnej karty.

Opublikowano

Postanowiłem się tym wszystkim pobawić, usunąłem sterowniki do zintegrowanej i dedykowanej. Zainstalowałem nowe, odpaliłem GPU-Z potem cs'a i po kilku minutach gry program zdecydowanie pokazuje, że gra działa na karcie dedykowanej, więc ten problem mam chyba za sobą. Tu się zaczynają nowe schody. Wszystkie ustawienia w cs'ie mam na low, a gra i tak chodzi w 40-70/80 fps'ach. Jak myślicie co może być przyczyną? Za słaby procesor ( I3 3110m)? Formata robiłem stosunkowo niedawno ( 2 miesiące temu)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...