Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zarobić? Praca dla nieletnich

Moysei

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam 13 lat, mam już uzbierane 1700zł do 16 roku życia chcę mieć uzbierane na motocykl około 5000zł i teraz mam pytanie jaj mam zarobić przez wakacje? jaka praca najbardzidj opłacalna? nie pisać tylko o jakiejś pracy związaej z sąsiadami :)

jak już wcześniej napisałem przez 3 lata chcę zarobić około 3300zł xD

Opublikowano

Nikt Cię raczej do pracy nie weźmie. Od 16 lat ( takie coś jak roznoszenie ulotek, ale roznoszenie ulotek to jedno wielkie ***** Oszukują, nie płacą - marne 200-300 zł. Praca u sąsiadów ) ­Za 5 tyś motocykl? Proponuję nieco tańszy no ale mniejsza.

Urodzinki + ... umycie okien mamie xD Takie coś. Spróbuj sprzedać coś - stary telefon, kompa itp.

a prawko jest? xD .. 3 miesiące przed 18 możesz na kategorie B ( jak zrobisz to możesz jeździć osobowymi samochodami, skuterkami a po 3 latach motocyklami o poj. silnika 125 )

Opublikowano

W twoim wieku, to jakieś małe rzeczy np:

- Sąsiedzi, skoszenie trawnika.
- Zgrabianie liści.
- Maliny
- Truskawki
- Praca w lesie, zbieranie śmieci.

Itp.

Opublikowano

Zbieranie owoców w tym wieku jedynie.

Ja sobie dorabiam jako promotor/ host w sklepach.

Polecam taką pracę, idzie ok 8 stówek z samych 4 weekendów zarobić.Ale musisz być komunikatywny, no i twarz wyjściową.

21f0dgn.jpg

Opublikowano

Jak ma się głowę na karku i zero skrupułów to można PPA. Czyli naciąganie ludzi na wysyłanie smsów. Sam osobiscie spróbowałem raz poprzez rozsyłanie linków na fanpage'ach celebrytów z Warsaw Shore (bo tam pustaki przesiadują) i wyspamowałem jak najwiecej mogłem i po tygodniu jakoś przyszło mi na firesuba ponad 150 zł. 

Oczywiście raz zarobisz gówno a raz majątek bo nie każdy się nabiera. Trzeba miec glowe do pisania chwytliwych tekstow i wiedziec gdzie sie oplaca spamowac.

Uzywalem portalu firesub

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Za 1 cały dzień zbierania truskawek ( mega męczące ) myślę że z 60 wyciągniesz +/-­

Opublikowano

przecież napisalem wyraznie ze nie macie nic o sasiadach pisac jezusie chytrusie nadal nie dostalem odp czy w 3 wakacje dam rade zarobic 3k?

Opublikowano

Poszukaj na czarno roznoszenie ulotek, lub też na czarno jakąś pracę na budowie (nie wiem tylko czy wytrzymasz ;p). Ogólnie w tym wieku ciężko o robotę.­

Opublikowano

Poszukaj na czarno roznoszenie ulotek, lub też na czarno jakąś pracę na budowie (nie wiem tylko czy wytrzymasz ;p). Ogólnie w tym wieku ciężko o robotę.­

chcesz 13 letniemu chlopaszkowi dac robote na budowie?XDDD przeciez nie uniesie nawet 2 pustakow. Chyba ze do noszenia wody po rusztowaniach.

Moja propozycja sa oszustwa w internecie, albo w realu wycyckaj kolegow, easy. znajdziesz sobie nowych

Skrypty LUA Tibia za darmo!

Opublikowano

@P0ZAJM0WANE Jak nie uniesie 2 pustaków? Co ty se wymyśliłeś? Większe głupoty jeszcze nie czytałem.. 

@topic 

kupuj taniej i sprzedawaj drożej, to dobry sposób. 

linki w górę

Opublikowano

Ale macie pomysly... :D Gdzie tam rodzice pozwola 13 latkowi do Szwecji pojechac.. na legitymacje szkolna? pls. jego wiek go ogranicza tylko do koszenia trawnikow, pomocy sasiadom i roznoszenia ulotek

Skrypty LUA Tibia za darmo!

Opublikowano

Kupuj gry na steamie jako gifty przy megapromocjach -90% jakichś dobrych gierek, a potem sprzedawaj na allegro drożej.

Opublikowano

Nie masz kogoś starszego (np. wujka/cioci) którzy mogliby cię gdzieś wkręcić(prosta robota itp)

Będziesz miał o tyle dobrze że będziesz miał ciut więcej płacone itp(mi przez wakacje wyjdzie ok 3/4k ale mam powyżej 16 lat)

A jak nie to reflinki/sprzedawanie czegoś na allegro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...