Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Galaxy S3 mini - pamięć ram

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem posiadaczem Samsunga galaxy S3 mini. Moim problemem jest to, że od niedawna zauważyłem spadek wydajności.

W procesach zużycie RAMu oscyluje w okolicach 750-800. Jednak aplikacje zużywają mi około 70MB, gdzie się podziała reszta?

Starałem się wyłączyć wszystko co możliwe, powiadomienia, uruchomione aplikacje.

Telefon jest bez roota, jeśli ma to jakiekolwiek znaczenie. Oczywiście przez to samo wejście w ustawienia zajmuje ponad 10 sekund.

Opublikowano

Zrobiłem to, nie pomogło. Mam wrażenie, że coś "blokuje" mi RAM, wcześniej bateria trzymała jeden dzień, teraz po 12 godzinach od zakończenia ładowania jest nadal niemal pełna.

Opublikowano

Nic ci nie blokuje, sam zainstalowałeś programy i to ich usługi zajmują miejsce w pamięci działając w tle 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Przecież nie musza być pokazane i tak nie widzisz 90% usług w telefonie. Nie znając linuxa i nie mając zrotowanego telefonu nie potrafisz określić co za usługa ci blokuje. 

Wywal programy gry co zainstalowałeś to się dowiesz.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Musiałeś jakiś syf zainstalować. Myślałbym też nad zmianą romu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...