Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uważajcie na "Nigeryjski przekręt" na allegro

Cuco

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo. Kupiłem sobie niedawno PS4 i takie średniawe jest, Destiny gówniane, ścigałki też. Chciałem je sprzedać na allegro to wystawiłem po dość okazyjnej cenie z FIFĄ 15, GTA 5, Destiny, kodem na PSN na 12msc, właściwie nówka. Co ja tam grałem nic. I dostałem zapytanie o treści dokładnie otóż takiej:

hi944i.jpg

Odpowiedziałem,

ag3snl.jpg

Do tej pory wszystko było normalne, ale później,

cnyrep.jpg

Łamana polszczyzna, okej, cała reszta, okej. Postanowiłem zatem poczytać troszkę na internecie o tym i dowiedziałem się, że to jakiś przekręt zwany "nigeryjskim".

Wysłałem mu dosyć ciekawego maila z bardzo szczegółowymi danymi osobwymi:

tgtuwx.jpg

numer konta to numer publicznego konta bzwbk,

swift code €banku,

nr telefonu do komendanta głównego policji

Chwila później...

8z1rnc.jpg

ale już nie po polsku, a na mailu w spamie czekała na mnie taka wiadomość:

v84q8h.jpg

a7zcgg.jpg

uśmiałem się nieźle :D napiszę że wyślę sprzęt po otrzymaniu pieniędzy na konto i zobaczymy co powie, ogólnie - nie dajcie się. ;-)

hiFG4ZA.png

Opublikowano

Co prawda akurat tego co pozniej dostawales nie dostawalem, ale przy sprzedazy PS3 typ doslownie tak samo pisal bledy oraz ze bratu za prace w "London" grzecznie podziekowalem i nie odpisal.

Opublikowano

Nigdy nie powinno się gadać z obcokrajowcami, jeśli nie potrafią pisać po polsku czy angielsku. Nie liczę tych sklepów legitnych.  Nawet na olx jest w regulaminie punkt, że jak piszesz łamaną polszczyzną to masz bana a nawet możesz zostać oskarżony o próbę oszustwa.

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

@krul csgo jesteś murzynem, czy to murzyn od ciebie chciał kupić? Oglądam sobie instagram, ładnie beka...

@antipatyczny   potwierdzona osoba sprzedawała auto, chyba w każdym zadaniu były błędy gramatyczne

(zawód lekarz)

Opublikowano

Raz jakis czlowieczek chcial abym wystawil mu na allegro telefon, a jego kolega to kupi i oni sie tam dogadaja, ja tylko uzyczam konta. Do dzis mama zakazuje mi wchodzenia w jakies ebaje ;/

Skrypty LUA Tibia za darmo!

Opublikowano

To chyba wiadome, że wysyła się przedmiot po zaksięgowaniu pieniędzy na koncie, a takie pseudodowody można fałszować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...