Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Fabuła serwera.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka :D

Dziś mam wenę twórczą i od rana pracuję nad serwerem :p więc troszkę pytań mnie naszło.

Fabuła

Gry RPG posiadają fabułę,

Gothic chciał się wydostać z więzienia (bariera), potem chciał pokonać smoki i tak dalej.

W 1 części dołącza do kogo się da aby opuścić zamknięty świat

Skryrim w tym RPG mamy się szkolić walczyć aby potem walczyć z BOSSEM

I tak cała masa gier, każda posiada jakąś fabułę, raz ciekawą a raz nudną.

Mój serwer ma być pod styl RPG lecz nie mogę wymyślić fabuły, niby mam postać która chce stać się najsilniejsza ale nic poza tym.

Nie żadnego w tym celu bo staniemy się najsilniejsi i co wtedy?

Nic koniec, potem świat gry robi się nudny, nie ma co robić a sam serwer zacznie się nudzić, nie ważne czy to miesiąc czy rok będzie trwać wykonanie wszystkich questów.

Tutaj mam pytanie do was, macie jakieś pomysły na fabułę?

Ale jakieś ciekawe, imponujące i logiczne.

Sam mam pomysł aby stworzyć świat w którym schowany będzie zamek, mapa będzie ograniczona do 3 000 x 3 000 kratek, gdzieś w tym przedziale ma być zamek z postacią jakaś.
Na ten świat wstęp będzie dopiero od powiedzmy 300LvL co potrwa jego nabijanie przez ok 2 miesiące jak nie sporo dłużej.
Po wejściu na dany świat gracz spotyka same BOSSY, nie jak w normalnym świecie gdzie walczy się na 1 BOSSA, tam BOSSY będą respić się jak zwykłe moby w proporcji 70% BOSS
Po wejściu do zamku bohater budzi Smoka* albo Heraklesa* z mitologii, po zabiciu największego BOSSA bohater szuka w zamku postaci i to tyle.

Jak dla mnie jest to trochę nudne, walcz potem wejdź po większą walkę i koniec.

Nie ma w tym miejsca na zabawę, jeżeli macie jakieś pomysły dodatkowe do tego tutaj to piszcie, jeżeli macie swoją fabułę która myślicie że jest dobra to zgłaszać się :)

Za każdą sensowną fabułę nagrodzę, a jeżeli będziesz grał u mnie na pewno nie zapomnę osoby dzięki której mam klimat na serwerze i sowicie wynagrodzę ;)

*Smok - postać która mieć będzie 3 życia, z każdym staje się coraz bardziej silny i potężniejszy

*Herakles - bohater mitologii, który miał do wykonania 12 morderczych prac za karę, w grze będzie on silniejszym bossem od smoka z racji na swoją wagę, przypisy i historię.

Posiadać będzie 12 żyć z czego 10 będzie równych sobie, po pierwszej śmierci Herakles dostanie "szału" i sporą liczbę HP bez zwiększania jego siły.

Po utracie swojego 11 życia bohater stanie się zabójcą "niepokonanym"

Czyli dostanie większe HP, więcej siły mocy magicznej.

Dodatkowo losowym atutem będzie czy złamie on swoją moc i postanie po raz 13 lecz tam będzie ograniczony czasowo do 20sekund życia i sam zginie.

Jeżeli ktoś ma ciekawą fabułę oraz ciekawie ją opisze, to poprosiłbym o pomoc :D bo nie mam do tego głowy

TEMAT

Opublikowano

Ja bym wprowadził odkrywanie jakichś tajemnicy na przykład swojego (postaci) pochodzenia, jakieś ciekawe zagadki aby gracz wczuł się w klimat. Np. zaczynamy w jakimś lesie itp. i chcemy dowiedzieć co się stało i przy okazji rozwijać swoje umiejętności :D

@Edit pablos11 Nie ma sprawy ;)

2579314424273501027542.png

Opublikowano

Mam :D !

Dzięki już wiem czego mi tu brakowało :D nutki tajemnicy, niedoświadczenia oraz wyjaśnienia dlaczego jeden gracz jest lepszy niż inny :D

Teraz można wyjaśnić czemu to wygląda tak a nie inaczej :D

Ok wielkie dzięki :D jeżeli mogę Ci to jakoś mocniej wynagrodzić, nwm limit LIKE zamiast jednego to pisz :D.

Ponieważ myślałem od samego początku nad fabuła i do czego gracz ma dążyć a tutaj wystarczyła jedna myśl i wszystko nabiera koloru :D hehe.

TEMAT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...