Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak uchronić się od stresu związanego z grą?

xElosik123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, otóż w osu gram już prawię rok. Mój problem wygląda tak że nie po tych 9 miesiącach praktycznie nic nie osiągnąłem, czasem przejdę jakąś mapę 4,5 starsową ale to rzadko. Mniej więcej znalazłem winowajce tego i jest to stres. Pod koniec trudniejszych map zaczynam się stresować, adrenalina wzrasta, czasem do takiego poziomu że już nie ogarniam co się na mapie dzieje. Chciałem się was spytać czy jest jakiś sposób by uchronić się od tego stresu albo żeby był ale w takim stopniu żeby mi nie przeszkadzał? Stres pojawił się odkąd zacząłem grać mapy 4 gwiazdkowe... Mam nadzieję że ktoś chociaż w jakimś stopniu pomoże mi w tym. Pozdrawiam! :)

Opublikowano

Relaksuj się przed grą, nie myśl za dużo no i pamiętaj że stres też może być wytwarzany przez nieodpowiednią muzykę ;)

Opublikowano

Możesz wyłączać interface gry (Shift + Tab) by nie widzieć ani zdobytych pkt, procentów ani paska czasu czy też hp. Jest to dobre rozwiązanie bo nie stresujesz sie, że przegrasz gdy masz mniej hp czy też nie zepsujesz FC lub jakiegoś S pod sam koniec.

Opublikowano

Jak dla mnie, to za bardzo się przejmujesz. Ja gram, żeby grać, a nie żeby coś przejść/wbić topke i nie mam takich problemów (już) :)

Opublikowano

Tak jak mówi Jarasss - grać by sobie pograć (dla zabicia czasu) a nie dla wbijania np. topek czy ilości S czy SS. Z czasem samo przjedzie takie coś, bynajmniej u mnie jak wyłączam interface :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...