Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki FPS

Jaro Nie Ogarni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Zakupiłem GTA V na PC, zauważyłem duże spadki fps przy których gra tnie. Na początku przy ustawieniach domyślnych miałem większość ustawień grafiki na b.wysokim poziomie, mimo ich obniżenia niewiele się zmieniło i dalej, zwłaszcza podczas jazdy samochodem fps strasznie skacze. Gdy miałem włączoną opcję ''synchronizacja pionowa'' fps przez większość czasu trzymało się na poziomie 60 lecz momentami spadało do np. 40 i gra ''cięła''(czasami spadało niżej) Spadki te były chwilowe i wszystko wracało do normy. Po obniżeniu niektórych opcji graficznych i wyłączeniu synchronizacji pionowej fps jest przeważnie na poziomie 70-80+ lecz czasem spadki występują i gra tnie. Nie wiem czy to wina sprzętu, być może ''zawalonego'' systemu czy jeszcze czegoś innego. Z góry dziękuję za porady. 

Oto niektóre parametry mojego PC.

R9-270X Gaming - 2GB

intel core i5 4440 4x3 1ghz

8 GB ramu 

Windows 7 

Opublikowano

Instalowałeś najnowsze sterowniki do grafiki  " 14.5 Beta " są one zrobione żeby GTA 5 chodziło jak najlepiej. A jeżeli to nie pomoże to wyczyść komputer lub sformatuj (to najlepiej)

Pomogłem ?   Zostaw vwPNej5.png?1

Opublikowano

Instalowałeś najnowsze sterowniki do grafiki  " 14.5 Beta " są one zrobione żeby GTA 5 chodziło jak najlepiej. A jeżeli to nie pomoże to wyczyść komputer lub sformatuj (to najlepiej)

Wersja sterownika: 

14.501.1003.0

Może rzeczywiście chodzi o wyczyszczenie, przyznam, że trochę go zawaliłem: Systemowy: wolnych 33/150  Dysk z grą: wolnych 115/315    Może być jakiś inny powód tych ''cięć"? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...