Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet LTE

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od pewnego czasu mam internet 4G LTE, wiem że to oszustwo i kaszana, ale nic innego do mnie nie sięga. Cały czas prędkość pobierania wynosiła 2 - 20mb/s, i było dobrze, dało się grać z pingiem 120 (to jeszcze nie lagi).

Teraz mam mniej więcej 6-8mb/s pobierania, a wysyłania 0,15mb/s. Nie pozwala mi to rozmawiać na skypie ani grać w gry, bo serwery chyba myślą że się odłączyłem i mnie wyrzuca. Dodam że jako tako lagów nie mam, bo prędkość pobierania jest dobra. 

Więc co mam zrobić żeby to naprawić? Przede wszystkim powiedzcie jakie informacje mam podać i gdzie ich szukać. 

Opublikowano

No i po co ci to ? Nie czytasz umowy jaka podpisujesz to masz nauczkę. Podpisałeś umowę na internet DO jakiegoś zakresu prędkości a nie gwarantowany zakres OD jakiejś prędkości. 

Transfer uzależniony jest od nadajnika jaki masz w pobliżu, jego obciążenia użytkownikami korzystającymi z LTE i obciążenia sieci telefonicznej , więc twoje żale co do transferów czy pingów są w pełni nie uzasadnione. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

No i po co ci to ? Nie czytasz umowy jaka podpisujesz to masz nauczkę. Podpisałeś umowę na internet DO jakiegoś zakresu prędkości a nie gwarantowany zakres OD jakiejś prędkości. 

Transfer uzależniony jest od nadajnika jaki masz w pobliżu, jego obciążenia użytkownikami korzystającymi z LTE i obciążenia sieci telefonicznej , więc twoje żale co do transferów czy pingów są w pełni nie uzasadnione. 

0mb/s to nie jest prędkość tylko brak internetu, czyli play nie wywiązuje się z umowy. 

Opublikowano

Ależ wywiązuje, to tylko twoja wina że nie jesteś w obrębie działającego i nie obciążonego nadajnika. Nie masz żadnych praw do reklamacji, zgodziłeś się na to podpisując umowę której pewnie nawet nie raczyłeś przeczytać. . 

Opublikowano

Po prostu jesteś daleko od nadajnika. Ja mam stały ping 50 i download 2-3mb, ale wiedziałem na co się godzę.

Btw może zakup antenę :P

Opublikowano

mam play od 5 lat , od jakis 3 miesiecy takze lte , dziala na minimum 15mb/s , zasieg dobry .

Jesli dziala Ci wolno , pamietaj ze play ma roaming z innymi sieciami z free , wiec odblokuj , to moze ci wskoczy na inna siec i bedzie dzialac , u mnie glównie lata  na najblizszym PLUS , w nocy tylko na PLAY i wtedy mam minimum 45mb/s . Róznica spora , ale mieszkam na wsi , w miescie ciezko i dociaga do 10mb/s max .

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

Nie czytałem umowy bo nie ja to załatwiałem, i powtarzam, nic innego do mnie nie sięga. I również powtarzam że wiedziałem że będzie źle, ale jak bywało źle to na 1 dzień a nie na 3 dni i już w sumie 4.

Jak odblokować roaming?

Edit

Teraz po kilku testach widzę, że nawet podczas pobierania przez steam, czyli ogromnego obciążenia sieci, prędkość wynosi 1,5mb/s. Upload dalej waha się od 0 do 0,4. 

Opublikowano

roaming odblokujesz  w programie play online w  ustawieniach  , jeśli masz router to zapewne tam (ciezej).

Możesz tez pobrać z internetu sterowniki producenta sprzetu modemu i leciec bez dziadowego programu play'a , wtedy polaczenie przez modem wyświetli Ci się tam gdzie sieci wifi itp. i przy laczeniu *99# apn internet / internet i zaznaczasz zezwól na roaming .

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

Zasadniczo sterowników nie mam. Tzn. mam play online, ale jest on wyłączony. Jak mam ten śmieszny pendrive lte podłączony do usb to play online trzeba włączyć, ale internet i tak nie działa, więc jest podłączony przez router. 

Opublikowano

Widocznie znacznie przekroczyłeś pakiet podstawowy i ci przycięli prędkość. Jedyne co możesz zrobić to czekać do końca miesiąca na nowy pakiet lub zapłacić im wcześniej.

Opublikowano

Widocznie znacznie przekroczyłeś pakiet podstawowy i ci przycięli prędkość. Jedyne co możesz zrobić to czekać do końca miesiąca na nowy pakiet lub zapłacić im wcześniej.

Mam abonament nie żaden limit prędkości, plus zdaje mi się już całkiem niedawno rodzice płacili. Tzn. już podczas spowolnienia.

Więc powtarzam - czy mam ten roaming włączać w play online mimo że z niego nie korzystam?

Opublikowano

Jeśli chcesz aby internet lte chodził płynnie, to polecam zakupić antenę do której trzeba podłączyć ten śmieszny pendrive. 

Sam tak zrobiłem i różnica jest ogromna, bez anteny nawet fejsa nie moglem porządnie załadować, a z anteną śmiga całkiem ładnie. 

Dodam że mieszkam na wsi. 

Opublikowano

Mam abonament nie żaden limit prędkości, plus zdaje mi się już całkiem niedawno rodzice płacili. Tzn. już podczas spowolnienia.

Więc powtarzam - czy mam ten roaming włączać w play online mimo że z niego nie korzystam?

Co z tego, że masz abonament. W LTE tylko mówią, że nie ma limitów - w rzeczywistości są. Ich LTE bez limitu to tylko, to że po przekroczeniu pakietu podstawowego nie wyłączą ci całkowicie dostępu do internetu lecz będziesz miał prędkości rzędu 0,2 a nawet mniejsze..

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Podaj sprzęt z jakiego korzystasz do obsługi lte.

D-Link DWR 116. Proszę wybaczyć że tak późno odpisuję. 

Opublikowano

To nie jest router do LTE , jaki masz router do odbioru 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...