Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kiedy zaczynać grać rankedy?

OblukamSerwy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, narazie mam 12lvl ale mam do was pytanie. Czy jak wbije 30lvl to mam zaczynać grać odrazu rankedy? Czy zagrać jeszcze 100+- normalni żeby grać z lepszymi?(tak mi mówił kolega) Miałem konto w gold5 i moje umiejętności są na poziomie silvera/golda.

Opublikowano

Nie graj od razu rankedów. Pograj dużo normali, różnymi postaciami na różnych liniach i potem staraj się grać tą postacią na rankedach. Naucz się podczas normali opanować gniew (często się to przydaje), żeby nie przejmować się innymi. Ew. jak już grałeś kiedyś to możesz spróbować grać od razu, ale według mnie z rankedami nie trzeba zaczynać od razu po wbiciu 30.

Opublikowano

Nie graj od razu po wbiciu 30.

Prawdopodobnie będziesz bardzo słaby i spadniesz do B5, stamtąd ciężko wyjść.

Poziom tam jest taki, że nie wiem czy coś się nauczysz, normale lepsze.

Proponuje Ci zacząć grać gdy będziesz miał już 30-40 postaci i to nie tych najtańszych, ale też droższe.

Czego musisz się nauczyć?

• dobrze grać
  • banować
  • zachowania w różnych sytuacjach (buildy, gra pasywna itp.)
  • opanowania (przydaje się na rankedach)
  • przystosowania się do drużyny postacią i pozycją
  • umiejętności większości postaci (przynajmniej najczęściej wybieranych)
  • podstaw - drake, baron itp.
  • kontrowania postaci
  • pozycji - gdzie trzymać się w team fight'ach

Tyle powinno Ci wystarczyć, aby uczyć się już na rankedach.

Przed-sezon jest dobrym wyjściem, aby zacząć grać rankedy i przyzwyczajać się do tego jak tam jest.

Opublikowano

Nie graj od razu po wbiciu 30.

Prawdopodobnie będziesz bardzo słaby i spadniesz do B5, stamtąd ciężko wyjść.

Poziom tam jest taki, że nie wiem czy coś się nauczysz, normale lepsze.

Proponuje Ci zacząć grać gdy będziesz miał już 30-40 postaci i to nie tych najtańszych, ale też droższe.

Czego musisz się nauczyć?

• dobrze grać
  • banować
  • zachowania w różnych sytuacjach (buildy, gra pasywna itp.)
  • opanowania (przydaje się na rankedach)
  • przystosowania się do drużyny postacią i pozycją
  • umiejętności większości postaci (przynajmniej najczęściej wybieranych)
  • podstaw - drake, baron itp.
  • kontrowania postaci
  • pozycji - gdzie trzymać się w team fight'ach

Tyle powinno Ci wystarczyć, aby uczyć się już na rankedach.

Przed-sezon jest dobrym wyjściem, aby zacząć grać rankedy i przyzwyczajać się do tego jak tam jest.

Kolega zapomniał dodać stalowych nerwów xD (chyba że to się wlicza w opanowanie :D )

Untitled-1.png

When you walk up to opportunities door - don't knock it.

Kick that b*tch in, smile and introduce yourself.

Opublikowano

Wymasteruj kilka postaci, zakup runy, pograj kilkadziesiąt normali, pooglądaj jakieś streamy/poradniki i dopiero zacznij :)

Opublikowano

Ciekawe komentarze ale Pisałem że miałem konto w goldzie! Grałem nawet nim nie dawno! Moje pytanie to czy grac normalne czy rankedy po wbiciu 30lvl i czy to ma jakąś różnice potem w dobieraniu przeciwników? A tego pana co napisał że przez takich jak ja ludzie z b nie wychodzą prosze o ukaranie :)

Opublikowano

Ciekawe komentarze ale Pisałem że miałem konto w goldzie! Grałem nawet nim nie dawno! Moje pytanie to czy grac normalne czy rankedy po wbiciu 30lvl i czy to ma jakąś różnice potem w dobieraniu przeciwników? A tego pana co napisał że przez takich jak ja ludzie z b nie wychodzą prosze o ukaranie :)

Jeśli grałeś niedawno i pamiętasz jak się gra to wystarczy (według mnie) tylko kupić kilka lepszych postaci.

Bez nich będzie Ci ciężko wygrać linie z lepszymi czy grać dobrze na każdej pozycji.

Opublikowano

Normale nie mają nic do rankedów, więc Twoj kolega jest w błędzie. W takim razie graj od razu skoro jesteś na poziomie golda.

Opublikowano

Zacznij grać wtedy, kiedy będziesz się czuć na siłach. Ja zaczęłam od razu, bo znalazłam fajną osobę do duo. ;) Chociaż proponuję Tobie pograć parę normali i wymainowac jakąś postać.

Nie doczytałam jak większość. Nie ma znaczenia kiedy zaczniesz grać te rankedy po wbiciu 30 lvla.

Opublikowano

Do 30 lvl jeszcze trochę Ci zostało, zdobędziesz więcej doświadczenia, itd., więc dlaczego nie? Nie jesteś zielony. Ważne, abyś zakupił sobie odpowiednie runy oraz postacie, które lubisz, potrafisz nimi grać, chociażby po 2 postacie na każdą linie, bo nigdy nie wiadomo, gdzie Ciebie wyślą/puszczą.

Jeżeli zależy Ci na wbiciu golda/platyny, myślę, że lepiej poczekać. Tak 2-3 miesiące przed końcem sezonu, żeby był czas na wbicie pierwszych 10 rankedów, a potem na spokojnie dążyć do wyznaczonego celu (dywizji). Dlaczego 2-3 miesiące? Jeżeli będziesz mieć za dużo czasu, to będzie Ciebie kusić, aby grać dalej, jeszcze spadniesz, a o to nie trudno przy obecnej komunikacji/afkerach (chociaż trochę już ich mniej)/trollach. Przynajmniej takie jest moje zdanie.

Opublikowano

Ja zawsze robiłem tak:

- Jak zaczynałem grać od nowa: 500 winów na normalach i dopiero rankedy

- Jeżeli grałem już, a przerwe miałem w grze np. roczną to 100 gier sobie wygrywalem i dopiero rankedy.

Szkoda jest grac za wczesnie bo wtedy jestes bardziej podatny na spadek do brazu.

Jeżeli nie potrafisz wykorzystać
każdej danej Ci chwili,
to nie zasługujesz na ani jedną
dodatkową sekundę.

Opublikowano

Na taką odpowiedź czekałem dzięki

Nie ma za co, sam źle zinterpretowałem topic :P

Opublikowano

lepiej wcale nie graj , przez takich jak ty , 50% ludzi nie może wyjść z brązu

a przez takich jak ty ...

napisał, że jest na poziomie silvera/ golda

kup porządne runy, kilka champpów, z 2-3 na każdą linie i dopiero wtedy duo placementy np :) powodzenia

787741420213763595569.jpeg

Opublikowano

niezbyt rozumiem...

Miałem konto w gold5 i moje umiejętności są na poziomie silvera/golda.

chcesz przez to powiedzieć że byłeś w goldzie i nie wiesz czy grać rankedy ? xD

ta gra jest dla wszystkich :)... możesz grać kiedy tylko chcesz... przynajmniej ja nic nie słyszałem

od Rito że jak grasz od niedawna to nie wolno ci grać rankedów :)...

wbijasz 30 lvl i masz odblokowane gry rankingowe :D !...

ar_turok 

co ty kur** pierdzielisz ?... 

"przez takich jak on wyjść z brązu sie nie da" 

co ?... jakoś nie rozumiem... sam byłem na początku w B3... wbiłem

to na początku Sezonu 5 po wbiciu B3 długi czas nie grałem ale powiedziałem sobie...

a chu* wbije se ślvera... 3 dni i jest ślver... obecnie S5 i 100 lp...

Opublikowano

Czego wy mu odradzacie grać, i dajecie jakieś rady jak 100% ludzi z silvera/bronzu sie do tego nie stosuje, to dlaczego on ma sie do tego stosować?

Opublikowano

Graj odrazu, bedzie gral jak bronz bedziesz w bronzie jak sie nauczysz grac lepiej to spokojnie wyjdziesz.

Przeciez nie musisz miec na start golda czy silvera.

Opublikowano

Graj normale ,az bedziesz mial odpowiednia ilosc postaci i chociaz 2 postacie na 1 linie ogarnieta w miare :)

lubie sie spowolnic

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...