Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kim zagrać - po długiej przerwie ?

Nekz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

otóż mam taki problem, grałem około ponad rok temu ostatni raz w aion'a

wiele rzeczy pozapominałem oraz niektórych dalej nie wiem, ale o tym kiedy indziej

mógł by i ktoś poradzić jaką klasą zagrać ?

mam templara 46lv ale jakoś nie bardzo mi leży, posiadam też gunnera 36lv który jest strasznie nudzący

ktoś wypowie się na temat jakiś klas ? (Zaznaczam nie gram postkami typu Healer)

Opublikowano

Kleryk, bard? Gram obiema postaciami, klerykiem na pewno zbyt szybko szalał nie będziesz, tj. musisz mieć kilka setów do pvp, żeby coś zdziałać.

Bardem fajnie się męczy przeciwnika: sleep, dotki, a na koniec... wszystko co masz pod ręką. :D Nie trzeba mieć nie wiadomo jakiego eq, żeby zabić przeciętnego przeciwnika.

W grupie obie klasy są mile widziane, chociaż kleryk jest bardziej potrzebny.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Sorc nie jest "typu Healer". Cóż, jest to postać robiąca ogromny dmg, ale jest dosyć nudna i nie wymaga wielkich umiejętności od gracza.

Osobiście robiłam kilka podejść do tej postaci, ale ostatecznie porzucałam ją i w efekcie nadal nie wbiłam nawet 65 lvl. Nie wiem, to kwestia gustu, musisz sam ją wypróbować, jeśli Cię interesuje. Pooglądać filmiki na yt/twitchu z udziałem sorca, itd.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

To już zależy która postać bardziej przypadnie Ci do gustu. Ja od siebie polecam oczywiście Kleryka, ma wszystko co potrzebne do pve jak i pvp.

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

­Bard- postać samowystarczalna. Leczy sam sobie mane i pż, na wyższych lvl może również wspomagać grupę. Zaraz przy sorcu profesja, która na maksymalnym lvl ma największe dmg. Jednak na początku może Ci się ciężko grać. Ma również wolne rzucanie skilli.

Sorc- Największe dmg ze wszystkich profesji, ale niestety co drugi gracz aiona, to właśnie sorc. Dla tej profesji ceny przedmiotów są bardzo wysokie. Na początku expi się dość trudno bo ma mało deffa, na większym możesz iść solo na niektóre instancje, czy moby.

Gunner- Postać według mnie dla newbie, którzy chcą szybko lvl. Również masa ich po Aionie popiernicza, ale mało kto potrafi nią grać. Dość nudna.

Spirit Master- Nie wiem dlaczego tak mało osób gra tą profesją. Według mnie bardzo ciekawa, nie nudzi sie, nie jest za łatwo, nie jest za trudno, jak dobrze poprowadzisz postać, to tak jak sorc i bard mozesz chodzic solo na instancje i moby.

Glad- również bardzo fajna profesja. Duże dmg, duża obrona, jedyny minus to taki, że musisz naprawdę dobrze poznać postać, by dawać sobie rade w pvp z profesjami walczącymi na dystans.

Templar- Cieżko się expi, nawet bardzo. Wolno bije, dość słabe skille na początku, plus to taki, że ma bardzo dużo pż, najwięcej ze wszystkich profesji oraz dużo obrony. Typowy tank.

Asek- również uważam, że to fajna postać, dla tych co lubią wyzwania. Expi się nawet, nawet, w pvp "kosa" jednak cięzko opanowac jego skille i combosy, których ma mase.

Ranger- Cięzko się na początku expi, ale postać dobra w pvp. Dużo krytów.

Cler- Postac głównie wspomagająca. Na początku exp to katorga, później jest już lepiej. Ciężko ubić w pvp.

Kantor- Podobnie jak healer może być postacią wspomagającą lecz ma więcej buffów i bardziej profesja nastawiona na "atak"

EterTechem niestety nie miałam okazji zagrać :)

igNMhIy.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...