Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Zbanowani użytkownicy.

Gość xMNx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pewną propozycję, mianowicie aby taki właśnie zbanowany niedawno ja, nie mogłem przejrzeć żadnego tematu a nawet się wylogować. Do czego zmierzam? Sugeruję więc, aby zbanowani użytkownicy mogli oglądać tematy, ale na nie nie móc odpowiadać, żeby zobaczyć co stracili. Po za tym taki ktoś nie może wyjść z konta, o czym już wspomniałem, a jakby potrzebował pomocy na MPCForum to nikt mu nie pomoże, bo jak, jak nie widzi tematów napisanych przez innych, a na innych forach np. nie znajdzie czegoś takiego. Oczywiście, zbanowani moim zdaniem nie powinni też oglądać innych i swoich profilów - co będzie koleją stratą oraz nie będą mogli dodawać statusów. Proponuję też, aby inni nie mogli wchodzić ­na konto z banem, tak jak jest to teraz, żeby też nie dawać negatywnych statusów, których zbanowany nie będzie mógł usunąć. Myślę też, że dobrym pomysłem byłoby odblokowanie wiadomości TYLKO do administracji takim właśnie użytkownikom, którzy zostali ukarani banem, nie będzie wtedy multikont i będą mogli rozwiązywać sprawę ze zbanowanego konta. To na tyle z mojej propozycji, czekam na opinię innych. :)

Opublikowano

Co do przeglądania tematów to raczej nie. Natomiast możliwość wylogowania się ze zbanowanego konta - tak.

Jeśli chodzi o te wiadomości do administracji - o ile nie będzie to zbyt dużym problemem to tak.

Opublikowano

Ban jest po to, żeby całkowicie zablokować użytkownikowi korzystanie z forum, więc przeglądanie treści na zablokowanym koncie odpada. 

Dodam, że moderator ma opcje zabrania możliwości tworzenia nowej treści (statusy, posty, tematy itd.) - działa to tak jak opisałeś, ale używane jest w zupełnie innych przypadkach. 

Co do kontaktu z administracją: zajrzyj do działu Zbanowani, tam jest opisane jak odwołać się od bana, pisanie do administratora jest całkowicie niepotrzebne. 

Opublikowano

Co do przeglądania tematów to raczej nie. Natomiast możliwość wylogowania się ze zbanowanego konta - tak.

Jeśli chodzi o te wiadomości do administracji - o ile nie będzie to zbyt dużym problemem to tak.

Opublikowano

Ban jest po to, żeby całkowicie zablokować użytkownikowi korzystanie z forum, więc przeglądanie treści na zablokowanym koncie odpada. 

Dodam, że moderator ma opcje zabrania możliwości tworzenia nowej treści (statusy, posty, tematy itd.) - działa to tak jak opisałeś, ale używane jest w zupełnie innych przypadkach. 

Co do kontaktu z administracją: zajrzyj do działu Zbanowani, tam jest opisane jak odwołać się od bana, pisanie do administratora jest całkowicie niepotrzebne. 

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Opublikowano

Aby wylogować się z zbanowanego konta wystarczy wyczyścić pliki przeglądarki i tyle... 

#testowane

Tak, ale może niektórzy mają zapisane hasła, których nie pamiętają.

­

Opublikowano

­@cichy. A mógłbym prosić o uzasadnienie? 

Od zablokowania możliwości tworzenia zawartości jest inna opcja i jest ona stosowana w "lżejszych" przypadkach.

b3QbkzX.png

Zablokowanie konta - uśpienie - jest ostateczną karą, która pozbawia użytkownika wszelkich praw i tak powinno zostać.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Zbanowany użytkownik powinien mieć wgląd tylko i wyłącznie do działu "Zbanowani" w celu wyjaśnienia danej sytuacji, ale banów nie łapie się za byle co to raz. Jeżeli otrzymałeś bana za reklamowanie lub podszywanie się to sprawa wydaje się oczywista i nie mamy o czym rozmawiać, ale jeśli otrzymałeś bana za 100% to tutaj można zastanowić się nad rozmową. Tylko moje pytanie jest po co? Przecież za spam/offtopic nie dostaje się od razu 100%, jeżeli nagminnie łamiesz regulamin i wypisujesz głupoty to jest coś takiego jak blokada postów/tematów, itd.. Wiadomo jak to działa po otrzymaniu takiej blokady (przykładowo na 3 dni) dany użytkownik nie będzie czekał tyle czasu, aby sobie popisać tylko idzie na łatwiznę w postaci drugiego konta. Twoja propozycja jest dobra, ale tutaj to nie przejdzie. Wybacz, ale jestem na NIE - ban to ban i za głupotę trzeba płacić (są wyjątki :)).

Opublikowano

Co za ludziowie. Nawet nie powiecie, dlaczego, tylko @Anonymous cytujecie...

Bo taka odpowiedź jest wystarczająca? :)

A co do sugestii, wylogowanie się z konta powinno być dostępne, natomiast kontakt z administracją nie, od tego właśnie jest dział Zbanowani.

Opublikowano

Zostaniemy na razie przy starym systemie. Co do dostępu do działu Zbanowani do swojego tematu ze zbanowanego konta to sam kiedyś już nad tym myślałem, zobaczymy co się da z tym zrobić :3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...