Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mam problem z kompilacją binki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Takie mam errory

16>LINK : warning LNK4075: ignoring '/INCREMENTAL' due to '/OPT:ICF' specification
16>libboost_system-vc100-mt-s-1_43.lib(error_code.obj) : error LNK2038: mismatch detected for '_MSC_VER': value '1600' doesn't match value '1800' in AffectFlagContainer.obj
16>  cryptlib-5.6.1MT.lib(cryptlib.obj) : MSIL .netmodule or module compiled with /GL found; restarting link with /LTCG; add /LTCG to the link command line to improve linker performance
16>LINK : warning LNK4075: ignoring '/INCREMENTAL' due to '/LTCG' specification
16>libboost_system-vc100-mt-s-1_43.lib(error_code.obj) : error LNK2038: mismatch detected for '_MSC_VER': value '1600' doesn't match value '1800' in AffectFlagContainer.obj
16>M2ClientLib.lib(EterPackManager.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol "public: static void __cdecl std::_String_base::_Xran(void)" (?_Xran@_String_base@std@@SAXXZ)
16>M2ClientLib.lib(EterPack.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol "public: static void __cdecl std::_String_base::_Xran(void)" (?_Xran@_String_base@std@@SAXXZ)
16>libboost_filesystem-vc90-mt-s-1_43.lib(operations.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol "public: static void __cdecl std::_String_base::_Xran(void)" (?_Xran@_String_base@std@@SAXXZ)
16>M2ClientLib.lib(EterPackManager.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol "public: static void __cdecl std::_String_base::_Xlen(void)" (?_Xlen@_String_base@std@@SAXXZ)
16>M2ClientLib.lib(EterPack.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol "public: static void __cdecl std::_String_base::_Xlen(void)" (?_Xlen@_String_base@std@@SAXXZ)
16>libboost_filesystem-vc90-mt-s-1_43.lib(operations.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol "public: static void __cdecl std::_String_base::_Xlen(void)" (?_Xlen@_String_base@std@@SAXXZ)
16>../bin/metin2client.exe : fatal error LNK1120: 2 unresolved externals
========== Rebuild All: 15 succeeded, 1 failed, 0 skipped ==========

Error 186 error LNK2038: mismatch detected for '_MSC_VER': value '1600' doesn't match value '1800' in AffectFlagContainer.obj D:\src\src_klient\client\UserInterface\libboost_system-vc100-mt-s-1_43.lib(error_code.obj)
Error 188 error LNK2038: mismatch detected for '_MSC_VER': value '1600' doesn't match value '1800' in AffectFlagContainer.obj D:\src\src_klient\client\UserInterface\libboost_system-vc100-mt-s-1_43.lib(error_code.obj)
Error 189 error LNK2001: unresolved external symbol "public: static void __cdecl std::_String_base::_Xran(void)" (?_Xran@_String_base@std@@SAXXZ) D:\src\src_klient\client\UserInterface\M2ClientLib.lib(EterPackManager.obj)
Error 190 error LNK2001: unresolved external symbol "public: static void __cdecl std::_String_base::_Xran(void)" (?_Xran@_String_base@std@@SAXXZ) D:\src\src_klient\client\UserInterface\M2ClientLib.lib(EterPack.obj)
Error 191 error LNK2001: unresolved external symbol "public: static void __cdecl std::_String_base::_Xran(void)" (?_Xran@_String_base@std@@SAXXZ) D:\src\src_klient\client\UserInterface\libboost_filesystem-vc90-mt-s-1_43.lib(operations.obj)
Error 192 error LNK2001: unresolved external symbol "public: static void __cdecl std::_String_base::_Xlen(void)" (?_Xlen@_String_base@std@@SAXXZ) D:src\src_klient\client\UserInterface\M2ClientLib.lib(EterPackManager.obj)
Error 193 error LNK2001: unresolved external symbol "public: static void __cdecl std::_String_base::_Xlen(void)" (?_Xlen@_String_base@std@@SAXXZ) D:\src\src_klient\client\UserInterface\M2ClientLib.lib(EterPack.obj)
Error 194 error LNK2001: unresolved external symbol "public: static void __cdecl std::_String_base::_Xlen(void)" (?_Xlen@_String_base@std@@SAXXZ) D:\src\src_klient\client\UserInterface\libboost_filesystem-vc90-mt-s-1_43.lib(operations.obj)
Error 195 error LNK1120: 2 unresolved externals D:\src\src_klient\client\bin\metin2client.exe

Opublikowano

Pobierz visual studio 2008 i będzie działać. Ja pobrałem wszystkie wersje i na vs13 kompiluje normalnie.

Jeżeli Ci pomogłem. Kliknij 1387468256-U352037.png, Dzięki :)

Opublikowano

tez mam vs13. I tez mam vs 2008. Na 2008 nawet projekt sie nie ładuje bo coś tam ze projekt jest nie kompatybilny z wersja vs. Kompiluje w release.

Opublikowano

Topic : Tu w temacie :

http://www.mpcforum.pl/topic/1273582-kompilacja-binki-na-visual-studio-20132008/

opisujesz pieknie jak to kompilacji nie robic  a masz problem z kilkoma bledami.... ? W dodatku pod tematem piszesz ze ty to wielce nie pomagasz z kompilacja. Wiec na co teraz liczysz, ze ktos tobie ma pomoc? No to jak to jest z toba? Ty nie pomagasz, kopiujesz czyjes tematy , a pozniej jak cos nie idzie to jednak przychodzisz i prosisz o pomoc? Nie to abym sie czepial ale wiesz jak jest, jak i Kuba Bogu tak i Bog Kubie....

A props temetu , znajdziesz rozwiazanie na zagranicznym forum....

Opublikowano

Skoncz pierdolic. Ale jak ktos napisal mi na PW to pomoglem. Napisalrm to tylko dlatego ze nie mialem wtedy zbytnio czasu. Niechcesz nie pomagaj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...