Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet

_Shizuu_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kończy mi się umowa na internet, obecnie posiadam Orange do 10mb, dodam, że mieszkam na wsi. Na początku byłem bardzo zawiedziony obecnym dostawcą, ale później jakoś się unormowało i mam +/- 6mb cały czas. I tu mam pytanko, czy są jacyś dobrzy dostawcy, z dobrym zasięgiem i tu od razu zaznaczam, chcę tylko przez kabel. Jeśli nie znajdę innego, to raczej zostane przy Orange, ale nie bardzo mi to odpowiada po przejściach z nimi.

WaldzioxD.png

Opublikowano

@_Shizuu_

Są różni operatorzy internetu: UPC.pl, Vectra.pl, plus.pl, orange.pl, netia.pl

Posprawdzaj sobie, czy łączność dociera do twojej wsi.

Pozdrawiam! ;)

Opublikowano

­Od kilku lat mam internet od dialogu, bez internetu byłem zdaje się 4 razy, z czego 3 razy mnie poinformowali, że będzie przerwa techniczna.

Rozumiem Twój problem z Orange. Mój kolega miał podobne problemy - był bez internetu ~ 2 miesiące, ponieważ nie wywiązywali się z umowy, a "pomoc techniczna" nie była ani pomocna, ani nie znała się na technice zarządzanych przez nich serwerów. Ni tu śmiać się, ni tu płakać.

Opublikowano

No tak, najlepiej posprawdzać samemu sobie tych operatorów i obczaić zasięg na stronkach jak napisał @ MarekPL1

ale główną genezą tego tematu była wasza opinia na temat tych znanych dostawców, czy sami z nich korzystacie i polecacie, czy są problemy itp

WaldzioxD.png

Opublikowano

No tak, najlepiej posprawdzać samemu sobie tych operatorów i obczaić zasięg na stronkach jak napisał @ MarekPL1

ale główną genezą tego tematu była wasza opinia na temat tych znanych dostawców, czy sami z nich korzystacie i polecacie, czy są problemy itp

Orange - tak jak napisał @piotr11104 , Orange jest bardzo słabym operatorem/dostawcą internetowym.

Vectra - doskonała firma. Sam mam pakiet 50mb/s i ~80 kanałów, w czym 14 w HD, w cenie ~100zł.

Plus - polecana firma. Limitowane przesył danych i SmartDom.

Netia - dobra firma. Problemy są z przedłużeniem umowy (kolega miał sprawę w sądzie).

UPC - także polecam. Szybki i nie zawodny konsument :)

­

Opublikowano

Ok zorientowałem się i raczej postawie na Vectre/Netie ze względu na zasięg i internet bez limitu.

Jeśli ktoś chce coś jeszcze dodać od siebie tj. opinie na temat tych dwóch dostawców to bardzo prosze, na pewno się to przyda.

WaldzioxD.png

Opublikowano

Ja mam z Multimedia 35mb/s za 30zł miesięcznie i jest bardzo świetnie, jak coś mój pobiera jakiś film czy coś, to głównie taki 1gb mamy w ciągu 15-20min.

Opublikowano

Netia - internet do 50mb/s, technik stwierdził, że moje kable obsłużą max 40 i nie kłamał, internet cały czas pokazuje ok 37mb/s i ping między 21-30 się utrzymuje. Nie ma skoków, nie wyłącza się, nie tnie.

Konsultantka przejrzyście przedstawiła warunki, dodatki i kiedy mam z nich zrezygnować, by nie płacić. Pół roku za darmo. Po przesiadce z lte, po prostu bajka, z czystym sumieniem mogę polecić internet od tego dostawcy ;)

Co do prędkości - kieruj się słowami technika, konsultantka nic o tym nie wie, jeżeli kable obsłużą Ci np. 30, to poleci internet do 50 ;)

Co do vectry - nigdy nie miałem, jeżeli też ma dobre opinie, to myślę że wybór zależy od ceny. Jeżeli dobrze się orientuje, to nie ma tak że każda firma ma swoje kable, kable są jedne i czy to netia czy vectra - prędkość będzie ta sama, pozostaje tylko która firma jest solidniejsza i proponuje lepsze warunki.

Pozdrawiam.

52287137559562145640.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...