Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z shaderami.

NaNaTraTra

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć :angry:

Z przymusem muszę jednak znowu powrócić do tematu Shaderow i paradoksu występującego wraz z nimi.

Otóż wgrałem shadery (KUDA LITE) + Optifine na słabszym laptopie (4GB RAM, PROC INTEL PENTIUM 2x 2.2GHz, AMD RADEON HD 4330 GRAPHICS, WIN 7 64BIT) i te shadey KUDA LITE działają całkiem ładnie ,ale wolę bez lagów dlatego pełen uciechy udałem się do komputera stacjonarnego o wiele lepszego (8 GB RAM , PROC INTEL PENTIUM 2x 3GHz ,NVIDIA GEFORCE 9800 GT, WIN 7 64 BIT) . Zainstalowałem MC ,pobrałem Mc 1.8 ,zamiast standardowego folderu .minecraft wstawiłem ten już gotowy z shaderami i optifinem. Szczęśliwy odpala i i i ... GUFNO! Lagi większe ,nie da się prawie ruszać ,chodzić. Dlaczego? To jest istny paradoks! Na laptopie nie mam niczego szczególnego oprócz javy 7 ,ale i tak launcher mc ma 1.8 w sobie... Na komputerze nie mam javy 7 ,ale mc ma już 1.8 jave. Pomocy bo ręce już mi opadają :(

Arkadia - Serwer inny niż wszystkie! Przekonaj się, dlaczego gra z nami jest wyjątkowa!

http://www.mpcforum.pl/topic/1521386-arkadia/

Sam postawisz sobie cuboida! Możesz handlować z innymi graczami! Bez pay2win! Kontakt z administracją w każdej chwili! Drop z rud! Bez ułatwień!

Opublikowano

A dokładniej? Jak to zrobić? Jestem laikiem w tych sprawach :P

Proszę też jeszcze o inne sugestie

Arkadia - Serwer inny niż wszystkie! Przekonaj się, dlaczego gra z nami jest wyjątkowa!

Sam postawisz sobie cuboida! Możesz handlować z innymi graczami! Bez pay2win! Kontakt z administracją w każdej chwili! Drop z rud! Bez ułatwień!

Opublikowano

A dokładniej? Jak to zrobić? Jestem laikiem w tych sprawach :P

Proszę też jeszcze o inne sugestie

Wpisz na YT jak zauktualizować sterowniki

Opublikowano

Na YT nie ma konkretnego poradnika a na dodatek chcę zrobić to prawie profesjonalnie bo nie chcę namieszać za bardzo w PC :)

Opublikowano

Zainstaluj javę 7 bo z 8 są problemy, dodatkowo upewnij się czy masz najnowsze sterowniki do karty graficznej. Wejdź na stronę producenta karty graficznej i tam znajdź sterowniki dla twojej karty.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...