Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA Online - klatki co chwilę spadają!

SmilieS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedy gram w GTA V fabułę to wszystko ładnie chodzi na full detalach (zuzycie karty to cos okolo 2,5GB) ale kiedy wchodze do GTA ONLINE gra zaczyna wiksowac, klatki sa co 2 sekundy od 80 FPS do 2 FPS i tak w kolko, a jeszcze gorzej jest w jakiejs misji/wyscigu itp...

Komputer:
GPU: GTX 970

CPU: i7-4790k

RAM: 8GB

Chlodzenie: Ch*jowe

Opublikowano

Kiedy gram w GTA V fabułę to wszystko ładnie chodzi na full detalach (zuzycie karty to cos okolo 2,5GB) ale kiedy wchodze do GTA ONLINE gra zaczyna wiksowac, klatki sa co 2 sekundy od 80 FPS do 2 FPS i tak w kolko, a jeszcze gorzej jest w jakiejs misji/wyscigu itp...

Komputer:

GPU: GTX 970

CPU: i7-4790k

RAM: 8GB

Chlodzenie: Ch*jowe

Cześć,

mógłbyś podać pełną specyfikację komputera. Bo to za mało.

Pozdrawiam,

SCPD

SCPD...SCPD...SCPD

Pomoc wszędzie...i tutaj.

Opublikowano

Mam podobny sprzęt:
Gigabyte GTX 970 OC Gaming 4G
Intel i7-4790K OC
RAM HyperXBeast 2x4GB 1866 MHz OC
MO/BO Gigabyte G1.Sniper Z97
Zasilacz XFX XXX Edition Pro Modular 750W Gold+
Chłodzenie CPU Be Quiet! Dark Rock Advanced
A to są moje ustawienia w grze:

8jxx7F2.jpg
nVo15Fm.jpg
hpTnsac.jpg
8jUIMZD.jpg

Klatkowanie może być spowodowane RAM'em.
Mianowicie GTA V potrafi u mnie zjeść np. 6 GB RAM spokojnie. Dlatego opłaca się włączyć "Plik Stronicowania" na dyskach z których uruchamiasz różne programy w trakcie grania w GTA - oraz na partycji na której owo GTA V się znajduje.
"Klatkowanie" nie powinno być aż tak uciążliwe - sam mam czasami spadki FPS bo za szybko się przemieszczam - ale to bardzo, bardzo rzadko.
Dodam również, że nie możesz obwiniać gry bo gra jest mega dobrze zrobiona i zoptymalizowana - rusza nawet na prawdziwych "starociach".
Zobacz czy w tle nie działa nic co by równieżnie obciążało zbytnio procesora (co przy tym procku jest prawie nie możliwe xD) - ale taka w razie czego - no i ten RAM :)
W miarę możliwości podaj nam taktowanie RAM'u oraz jaki masz dysk twardy - jak szybki jest.

5gubmKI.png

Opublikowano

Juz znam winowajce problemu... myslalem ze da rade a jednak nie, mianowicie chodzi tu o dysk, podczas skladania komputera zabraklo mi 300 zl na ogarniety dysk na gry wiec wzialem jakis stary z szafy z 2006 roku i to on powoduje te niestrawnosci komputera... na szczescie pod reka mam owa sume i dysk juz do mnie jedzie.

Co do RAM'u, to wykorzystywanie RAM'u podczas gry wynosi 2,2GB ;]

Opublikowano

Co do RAM'u, to wykorzystywanie RAM'u podczas gry wynosi 2,2GB ;]

Jestem wstanie Ci udowodnić ze gra zżera ponad 5 GB.

GTA V po ok. 15 min. grania na powyższych moich ustawieniach:

g9YwwE1.png

Po coś w końcu te zalecane ustawienia są z 8 GB RAM :)

Do tego dysk to też bardzo ważna sprawa. Ja tego nie odnotowuje ponieważ mam dysk SSD na system i dysk HDD na aplikacje/gry.

Miło że udało Ci się rozwiązać problem, może niektórym też to pomoże :)

5gubmKI.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...