Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Spawnowanie Agresywnego Wilka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pozdrowienia

Umieszczenie parametru angry: true w NBTEditor (a pewnie i w summon) nie powoduje, że wilk atakuje graczy. Oczywiście na najmniejszy atak reaguje kontratakiem ale zależało mi, żeby przejawiał w tym jakąś inicjatywę - żeby był agresywny jak zombie, skeleton itp.

Ktoś wie jak to zrobić?

Opublikowano

Powinno działać jak nie będzie to inaczej jeszcze napiszę ci to :)

/summon Wolf ~0 ~1 ~0 {Attributes:[{Name:generic.maxHealth,Base:20},{Name:generic.movementSpeed,Base:0.1},{Name:generic.attackDamage,Base:20},{Name:generic.knockbackResistance,Base:1}],PersistenceRequired:1}

Opublikowano

@554461402688252517908.png HardStyl3r

Wilk jest zły - ma czerwone oczy i generalnie wygląda na wk*wionego ale atakować to mu się nie chce :P

Na jakimś anglojęzycznym forum doczytałem (problem w tym, że angielskiego to ja się w życiu nie uczyłem), że wilk zespawnowany z parametrem angry traci ten parametr natychmiast po zespawnowaniu bo nie ma określonego celu ataku. Zakładam, że moby atakujące gracza (samoistnie) mają w chwili śledzenia celu jeszcze dodatkowy parametr - jakieś {target:cośtam} tylko nie wiem jak to na "żyjącym" już mobie sprawdzić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...