Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wysokie pingi

BOFU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Ostatnio mam spory problem z pingiem .

Wystarczy, że chwilę pogram np. na DM i ping skacze od 200 + czesto się utrzymuje na 950 co już jest nie grywalne ;c

Nie wiem czy to wina PC czy neta .

Internet jest podłączony do stacjonarnego na którym jest problem przez router 

Internet mam radiowy LTE 30mb/s tyle że 30 to jest po 29 lutym :v

speed test : http://www.speedtest.pl/test/108136219

Wynik jest niski bo jestem po przekroczeniu transferu 30GB który jest odnawiany po kazdym miesiacu . Ale to i tak pownno wystarczyć by grać z normalnym pingiem a chociaż by nie z 950.prawda ? :P

Jakieś pomysły ? 

Jestem otwarty na propozycje . 

Nie obawiaj się cieni ,one świadczą o tym że gdzieś jest Światło .... :D

sygna22t.png

Opublikowano

jak grasz?

Matchmaking

@FaceIT

ESEA ?

czy jakieś prywatne LAN'y ? zależy na czym grasz ,...

Nie przesadzaj

@topic Masz tak przez cały czas czy tylko w końcówkach transferu? Mam na myśli wykorzystaniu iluśtam GB

...................\/...................

Opublikowano

U mnie z internetem jest tak . Na poczatku miesiąca mam pakiet 30gb  jak go wykorzystam to mam potem dalej ale już nie jest tak szybki jak w pakiecie , Zapewnione ponad 15-20mb/s jest i wszystko smiga . po wykorzystaniu trasnferu tez jest spoko na poczatku nie ma różnicy , ale im bliżej do konca miesiąca tym gorzej .  Na  wszystkich serwerach . Turniejowe ,społeczności gdzie bym nie wszedł :c 

sygna22t.png

Opublikowano

Jak miałem przez kabel internet to było gitara , 0 problemów z pingiem. Zobaczę jak bedzie wyglądać na poczatku jak mi odnowią transfer . 

sygna22t.png

Opublikowano

Siema

Ostatnio mam spory problem z pingiem .

Wystarczy, że chwilę pogram np. na DM i ping skacze od 200 + czesto się utrzymuje na 950 co już jest nie grywalne ;c

Nie wiem czy to wina PC czy neta .

Internet jest podłączony do stacjonarnego na którym jest problem przez router 

Internet mam radiowy LTE 30mb/s tyle że 30 to jest po 29 lutym :v

speed test : http://www.speedtest.pl/test/108136219

Wynik jest niski bo jestem po przekroczeniu transferu 30GB który jest odnawiany po kazdym miesiacu . Ale to i tak pownno wystarczyć by grać z normalnym pingiem a chociaż by nie z 950.prawda ? :P

Jakieś pomysły ? 

Jestem otwarty na propozycje . 

Jak przekraczas limit to automatycznie masz zmniejszony limit przesylu danych co wiaze sie z pingiem takze

Opublikowano

No wiem o tym , głupi nie jestem . Ale jednak wcześniej pingów tak wysokich nie było nawet po wykorzystaniu transferu z resztą na speed tescie widać ze upload i down jest w miarę wiec nie powinno być takich pingów wiec gdzieś jest problem 

sygna22t.png

Opublikowano

No wiem o tym , głupi nie jestem . Ale jednak wcześniej pingów tak wysokich nie było nawet po wykorzystaniu transferu z resztą na speed tescie widać ze upload i down jest w miarę wiec nie powinno być takich pingów wiec gdzieś jest problem 

No widzisz to są uroki internetu radiowego, czasami pogoda nawet ta ladna psuje sygnal :P

Opublikowano

To właśnie mnie śmieszy. Ludzie kupują Internety patrząc tylko na prędkość transferu, a nie zwracają uwagi na ping. I potem się dziwią, że "taki dobry, szybki Internet mam, a takie lagi".

W6iB9H1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...